“Úgy kaptam! Ha igaz, elég szomorú!

SOS!!!! Szeretném minden ismerősöm figyelmét felhívni!!!!!! Győrben egy nagy fekete autóból 4 jól szituált fiatalember szólít le fiatal (14-18 év közötti) fiúkat és lányokat, valamilyen utcát, hidat, vagy bármit keresve. Amikor a leszólított gyerek elmondja, hogy merre van, amit keresnek, úgy tesznek, mintha nem hallanák, és közelebb hívják az illetőt. Miután ő gyanútlanul közelebb megy, megpróbálják az autóba tuszkolni, és ha ez sikerül, a gyereket innentől kezdve senki nem látja többet. Egyik ismerősöm lányát próbálták meg így elrabolni (péntek, fényes nappal a Szigethy Attila utcában!), de neki szerencsére sikerült elmenekülnie. A rendőrség tud a dologról, de valamilyen okból nem publikálja, pedig sztem nem kis jelentőségű, ami történik városunkban. Tudják, hogy pár hete itt Győrben szedik az áldozatokat, tudják, hogy az elrabolt gyerekek soha nem kerülnek elő…és azt is, hogy az ukrán maffia áll a dolog mögött. De nem is a rendőrség munkáját szeretném minősíteni, hanem csak azért írtam, hogy mindenki beszélgessen el a csemetéjével, és akit tud, értesítsen erről, amit írtam, mert tényleg nem vicc….!!!! Ha már hallani nem lehet róla sehol, legalább itt figyelmeztessétek az ismerőseiteket!”

– olvasható a levélben, amely feltűnő azonosságokat mutat korábbi, valótlan emberrablós rémhírekkel (konkrétan ezzel és néhány elemében ezzel)

Ezeknek a leveleknek a közös elemei:

– a nagy (fekete vagy Mercedes) autó,
– a külföldi elkövetők (román, ukrán),
– a támadás fényes nappal történik,
– van egy szerencsés áldozat, aki megmenekült, de korábban több embert elvittek már ezzel a módszerrel,
– a rendőrség tud a támadásokról, de nem tájékoztatja a sajtót.

Felkerestem az ORFK-t, ahonnan az illetékes Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitányságra irányítottak, ahol Kocsis Tünde sajtóreferenstől megtudtam: a rendőrség nem tud ilyen esetekről, még csak hasonló bejelentés sem érkezett hozzájuk. Ő is felhívta a figyelmet arra, ha a levélben foglaltak valóban megtörténtek volna, mind a rendőrségnek, mind az elrabolt gyerekek szüleinek érdekükben állna tájékoztatni a közvéleményt.

Update 2014 | 2014 áprilisában a levél újra megjelent a Facebookon – az ukrán maffia említése már nem szerepelt a szövegben, kiegészült viszont egy egri figyelmeztetéssel:

“S.O.S. SEGÍTSETEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szeretném minden ismerősöm figyelmét felhívni!!!!!! Győrben egy nagy fekete autóból 4jól szituált fiatalember szólít le, fiatal (14-19 év közötti) fiúkat és lányokat, valamilyen utcát, hidat, vagy bármit keresve. Amikor a leszólított gyerek elmondja, hogy merre van, amit keresnek, úgy tesznek, mintha nem hallanák, …és közelebb hív……ják az illetőt. Miután ő gyanútlanul közelebb megy, megpróbálják az autóba tuszkolni, és ha ez sikerül, a gyereket innentől kezdve senki nem látja többet. (péntek, fényes nappal a Szigethy Attila utcában! ADY VÁROS ), de neki szerencsére sikerült elmenekülnie. A rendőrség tud a dologról, de valamilyen okból nem publikálja, azért írtam, hogy mindenki beszélgessen el a csemetéjével, és akit tud, értesítsen erről, amit írtam, mert tényleg nem vicc….!!!! Ha már hallani nem lehet róla sehol, legalább itt figyelmeztessétek az ismerőseiteket!! Egerben is lesötétített fekete Mercedesszel szedik össze a 14 – 19 éves gyerekeket!Hol élünk?A Rendőrség ilyenkor mit csinál????? KÉRLEK, ADD TOVÁBB, MERT ÉLETEKET MENTHETSZ VELE!!!!!”

Update 2017 | Több mint 15 ezer megosztást kapott egy bejegyzés a Facebookon 2017 októberében, amely szinte szó szerint a 2014-es verziót elevenítette fel új értesülésként. A Kisalföld a biztonság kedvéért megkereste a rendőrséget, ahonnan ez alkalommal is azt a választ kapták: “A Facebook-bejegyzés tudomásunk szerint valótlan eseményt ír le. Az események kapcsán a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitánysághoz bejelentés – válaszadásunkig – nem érkezett, hasonló ügyben eljárás nem indult.”

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!