“De ugye a megkörnyékezett “művészkollégák” e felhívás nélkül se lennének egészen-teljesen nagyonhülyék…?” – kérdezte a múltkori bejegyzés kapcsán Minorita. Nos, a rendőrség szerint a férfi – és még keresett társai – az elmúlt hónapokban összesen mintegy 50 millió forintot csalt ki idős művészektől, tudósoktól. A csalók több mint harminc ismert személyiséget kerestek meg telefonon, hogy egy életműdíjra hivatkozva kicsalják a pénzüket, s minden második próbálkozásuk eredménnyel járt. A férfit múlt csütörtökön fogta el a rendőrség, miután épp átvette a kicsalt pénzt Horváth Sándor színművésztől – írja az MTI.

Az elkövetők minden esetben alaposan felkészültek az áldozatból. Azt állították, hogy a 20 ezer eurónál is magasabb öszegű díjat csak akkor tudják átutalni, ha a kitüntetettnek van devizaszámlája. Ez a sértettek többségének nem volt, de a csalók felajánlották, hogy segítenek ebben is, és rendeznek minden járulékos díjat. Arra hivatkoztak, hogy a devizaszámlán jelentős összegnek kell lennie, hogy a pénzt át tudják utalni, ezért pénzt kértek a sértettektől. Volt, aki 14 millió forintot adott át, volt, aki 2,5 millió forintot.

A csalássorozat tavaly decemberben kezdődött, és sokáig nem volt világos a rendőrség számára az ügyek közötti összefüggés. A rendőrség a sértettek híváslistáját elemezve jutott arra, hogy a csalók főként két VIII. kerületi telefonfülkéből jelentkeztek. A rendőrség figyelni kezdte a fülkéket, így észleltek egy gyanúsan viselkedő párt május 7-én. Követni kezdték a telefonálót, akit a II. kerületben, Horváth Sándor lakásából távozóban fogtak el, miután átvette a kicsalt összeget.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!