Disgrace for England !

This week in England every memorial of the holocaust has been removed from the schools study programs, arguing that it hurts the Muslim population that denies the holocaust. That is a sign of an upcoming worldwide disaster, terrifying evidence of how easily countries can give in to anti-Semitism. It has been more than 60 years since the end of World War 2 in Europe. This email has been sent in order to create a chain of memory for those 6 million Jews, 20 million Russians, 10 million Christians, and 1900 catholic priests, that have been murdered, raped, burnt, starved to death, and humiliated by the Nazis. Now, more than ever, considering the efforts of Iran and others ‘ denying the Holocaust, it is most crucial to do whatever it takes to ensure that the world never forgets. This email should reach at least 40 million people in the world. Join us and become a link in the chain of memory for those who have past in the terrible events of the Holocaust. Help spread this email around the world so others may understand and help as well. Please send this message to at least 10 of your friends or contacts. Please do not delete this email; it only takes one minute to pass it on. Thank you for your efforts.

Anglia szégyene!

Ezen a héten Angliában a holocaust minden emlékét eltávolították az iskolai tanító programokból arra hivatkozva, hogy sérti a muszlim populációt, mert ők tagadják a holocaustot. Ez egyik jele annak a világszerte növekvő szomorú ténynek, hogy az országok milyen könnyen képesek átadni magukat az antiszemitizmusnak. Több mit 60 év telt el Európában a második világháború befejezése óta. Ez az e-mail azért küldetett, hogy emlékezetláncot hozzon létre annak a 6 millió zsidónak, 20 millió orosznak, 10 millió kereszténynek, és 1900 katolikus papnak, akiket meggyilkoltak, megerőszakoltak, elégettek, halálra éheztettek és megsemmisítettek a nácik. Most, figyelembevéve, hogy Irán és mások tagadják a holocaustot, nagyobb szükség van rá mint bármikor, hogy cselekedeteinkkel biztosítsuk, a világ sose felejtsen. Ez az e-mail legalább 40 millió emberhez el kellene hogy jusson világszerte. Csatlakozz ehhez és válj kapoccsá az emlékezetláncban azok emlékére, akik a holocaust rettenetes eseményeit elszenvedték. Segíts terjeszteni ezt a levelet világszerte, hogy mások is megérthessék és segíthessenek ebben. Kérjük küldd el ezt az üzenetet legalább 10 barátodnak, vagy kapcsolatodnak. Kérünk, hogy ne töröld ki, csak egy percet vesz igénybe, hogy továbbítsd. Köszönjük az erőfeszítést.”

A BBC cikke szerint már 2007 tavasza óta cirkál a neten a fenti levél. Forrása valószínűleg az a létező jelentés lehet, mely arról számolt be, hogy több történelemtanár nem tud mit kezdeni az érzékenyebb témákkal, köztük a holokauszttal, és emiatt egy “északi város” egy osztályában le is mondtak annak oktatásáról. A Snopes szerint a szóbeszéd elindulásához valószínűleg hozzájárult az is, hogy a fenti tanulmányról beszámoló cikkek túlzó és ferdítő címekkel jelentek meg.

Valójában a holokauszt tanítását sehol nem tiltották be Nagy-Britanniában. Angliában kötelező, a tananyag része, Wales-ben és Észak-Írországban nem az, itt az iskolavezetés dönthet, felveszik-e az oktatási anyagba. Ahogy arról a mult-kor.hu idén januárban beszámolt, Angliában német hatásra vezették be, hogy minden iskolába holokauszt-szakértőket küldenek, hogy segítsenek kidolgozni az oktatási terveket. Az angol kormányzat nemrég 1,5 millió fontot különített el arra, hogy minden iskolából évente két diák Auschwitzba látogathasson.

Érdekesség, hogy a levél Nagy-Britanniából az internet segítségével a tengerentúlra is átrepült, ahol az angliai iskolát a University of Kentucky-re cserélték. Aztán megjelent egy verzió 2008 januárjában, amiben a holokausztoktatás beszüntetése helyére az amerikai zászló levétele került; erről az e-mail szerint a University of Central Floridában hoztak határozatot.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!