Reagan 1988-ban járt Moszkvában, és egyéb programjai között sétált egyet a Vörös téren. A képen az előtérben az amerikai elnök látható, amint kezet nyújt egy tíz év körüli kisfiúnak, aki mögött egy szőke férfiú csíkos pólóban, nyakában fényképezőgéppel és fénymérővel – adja hírül az MTI. Ez a fiatal lenne a kis Putyin. Hasonlóság tényleg van, Dmitrij Peskov szóvivő szerint azonban nem főnökét ábrázolja a kép.

Németországban dolgozott – és ez még nem minden

Komszomolszkaja Pravda című lap is cáfolja, hogy az “ármányos oroszok a véletlenül arra járó turista szerepében egy KGB-ügynököt küldtek a vendég elé”. A lap felidézi, hogy Putyin a külföldi hírszerzés munkatársaként az adott időpontban Drezdában dolgozott, és nem valószínű, hogy Reagan látogatására hazahívták volna. Másodszor pedig az “ál-Putyin” jobb csuklója üres, noha köztudott, hogy ott hordja karóráját – írta a lap.

Mindezek alátámasztására közölt egy képet, amely akkoriban Berlinben készült Putyinról és feleségéről, Ljudmilláról. A képről mindenki ír, de sehol nem találtam. Végül a Press Display adatbázisában ez is meglett, íme.

Tény, hogy ezen a képen Putyin jóval teltebb a Vörös téren látható turistánál, továbbá másmilyen a haja is. A Telegraph azt is megemlíti, hogy Putyin állítólag sokat szedett fel drezdai kiküldetése során, ugyanis saját bevallása szerint 3,8 liter sört ivott meg hetente.

Vicces, és egészen biztosan sokak számára örökre nyitva hagyja az egész sztorit: Putyin jobb csuklóján a berlini amatőr felvételen sincs karóra.

További linkek:

Elite security service secrets: How to thwart presidential assassinations
Did Vladimir Putin meet Ronald Reagan as an undercover KGB man?
Munkásőr-köremail Brüsszelben

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!