Az interneten terjedő szöveg szerint egy 2008-as olimpiai közvetítésen az alábbi mondatok hangzottak el:

Gundel Takács Gábor (kommentátor): Most maradjunk egy kicsit csendben, hátha elkapunk néhány szót Öcsi bácsitól….

Öcsi bácsi (szövetségi edző): Ha nem ütsz, megbaszhatjuk mindenki kurva anyját!

Gundel Takács Gábor (kommentátor): Remélem kedves nézőink nem hallották ezeket a szavakat…

A rövid kis párbeszéd ügyében megkerestem Gundel Takács Gábort, aki elmondta: nem emlékszik, szó szerint mit mondott Öcsi bácsi azon a meccsen, de a “kulcsszavak biztosan ezek voltak”. Állítása szerint az ő reakciója azonban más volt, emlékei szerint valami ilyesmit mondott: “Fogjuk fel úgy, hogy ez is a pedagógia része!”.

Arra a kérdésre, mikor történt mindez, Gundel Takács úgy emlékezett: Bedák Pali bokszolt, vesztésre állt, az ominózus szavak pedig a negyedik negyed előtti szünetben hangzottak el.

Ez alapján a 2008. augusztus 13-ai, reggeli meccsről lehet szó, ez volt a 48 kg-os súlycsoport 2. meccse. Pali sajnos nem fogadta meg Öcsi bácsi tanácsát: a kazah Birzan Zakipov 7-6-ra verte őt.

Ezek után már nem lett volna nehéz megtalálni a mérkőzés felvételét, a televízió honlapján azonban – nyilván a lincenszjogok miatt – nem érhetők el az olimpiai közvetítések. Megkerestem az MTV-t is, hogy legalább a hangfelvételeket mentsék át nekünk, választ ígértek, de eddig nem küldtek.

Update | Tzl-nek köszönhetően – ha nem is a tévés, hanem a rádiós verziót – meghallgathatjátok itt. És azóta itt is:

Sipi feat. Szántó Öcsi bácsi

2008. augusztus 13., Peking, ökölvívás, 48kg. Bedák Pál bokszol, vesztésre áll. Szántó Öcsi bácsi a negyedik negyed előtti szünetben látja el jó tanácsokkal….

Fotó: MTI

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!