A háborús bűnös olyan magabiztosan mozgott új bőrében, hogy ezen a ‘hivatalos oldalon’ több portréja is fent van, igaz, mind a megtévesztő szakállal és bizarr hajviselettel. Az áléletrajz szerint dr. Dragan “David” Dabics hat évtizede született a Kovaci nevu kis szerb faluban, Kraljevo mellett. Dabics gyerekkorában szeretett gyógyító hatású füveket gyűjteni az erdőben – áll az egykori népvezér-költő által kitalált életútban. … Még a címét is megadja: Gagarin utca, Új-Belgrád. Ha előadásra hívnánk, írjunk a healingwounds@ dragandabic.com címre

olvasható a lapban.

Az oldalról tegnap délelőtt Vágó István is írt saját blogjukon, aztán valamikor délután meg is kapta a magáét egy olvasójától:

“Vágó István!

Egy jó barátom írta, most kaptam: ‘K. honlapja fake-gyanús. A képek az internetről leszedettek, az életrajz nem egyezik azzal, amit én tudok (szarajevói, ahol elvesztette a családját). Impresszum sincs. A BBC képén látható névjegy eredetiségében jobban hiszek.

follow up: beírtam a google-be a honlap nevét és a “fake” szót. Íme: forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=1&t=16547&start=630

Nézd meg az expiratory date-ket. E honlapot júl 22-én hozták létre.’ Sorry, nagyon úgy néz ki, a cikked ÁTVERÉSRE épül…”

És valóban, az oldal reg adatai szerint a szájtot 2008. július 22-én regisztrálták, tehát már azután, hogy Karadzsicsot elkapták.

Domain Name: DRAGANDABIC.COM
Registrar: ENOM, INC.

Updated Date: 22-jul-2008
Creation Date: 22-jul-2008
Expiration Date: 22-jul-2009

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!