A levél így néz ki:

‘Ezt a levelet kaptam egy ismerősömtől, ami annyira megdöbbentett, hogy szükségesnek éreztem mindenki figyelmét felhívni.

“Egy ismerős anyuka a 2 éves gyerekével várta a nagyobbat márc.20-án az Érdi úti iskola (XI.ker) elött. Egy román rendszámú Merci megállt mellette, egy férfi kiszállt és útbaigazítást kért, majd visszaült. A még nyitott kocsiajtón át a gyereknek egy csokit nyújtva akarta megköszönni a segítséget, amikor a gyereket berántotta az autóba, az anyuka kis huza vona után visszarántotta, végül nála marad a gyerek. A kocsi elindult, de a férfi visszaszólt, hogy “úgyis elviszem”. Anyuka a rendszámot megjegyezte.

A rendőrségen kiderült, hogy a rendszám egy román Dacia rendszáma volt, nem a Mercedesé. A rendőrök elmondták, hogy az elmúlt 2 hónapban 17 kisgyereket vittek el így, nyomtalanul. A csokiban valószínűleg nyugtató lehet, azonnal kiviszik őket az országból, az egész utat átalusszák. Nem bíztatták a szülőket, azt mondták biztosan nem lett volna meg, ha elvitték volna. Óvodáknál, iskoláknál, játszótereknél, bevásárlóközpontoknál vadásznak.

Nem értem miért nem lehet erről a hírekben hallani? Ha Téged nem is érint közvetlenül, kérlek, hogy küldd tovább másnak talán hasznára lehet!!!!’

A korábbi nagyáruházas , majd Hajógyári-szigetes szervkereskedős történet után újabb emberrablós legenda kering az interneten.

A történetek közös eleme a rejtélyes emberrablás, és a hallgatással vádolt rendőrség, amely annak ellenére sem számol be a rablásokról, hogy már nem először esett meg a bűncselekmény. Cinkos a média is, hiszen “nem lehet erről a hírekben hallani”. A mostani történetben egy nemzeti szál is megjelenik, a gyermekrablók román rendszámú Mercedes-szel “dolgoznak”.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője cáfolja a pletykát, idézi a korábbi alaptalan legendákat, egyben rámutat, a rendőrségnek nem lenne érdeke eltitkolni az ilyen eseteket, sőt, már az első gyanús bűncselekménynél felhívással fordulnának a lakossághoz. Mivel az ilyen levelek esetében nem konkrét bejelentésről van szó, hanem névtelen figyelemfelhívásról, amit valószínűleg jóhiszeműen küldözgetnek az emberek, az abban foglaltakban nyomozás nem indul. Ezért is jó, hogy vannak olyan oldalak, amelyek elvégzik a pletykairtást.

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!