Az ikreket állítólag születésük után nem sokkal örökbe fogadta két különböző család. A testvérek később valahogy találkoztak, egymásba szerettek és összeházasodtak. Röviddel a házasságkötés után azonban kiderült, hogy azonos szülőktől, azonos napon születtek, ezért házasságuk a családjogi törvény alapján eleve érvénytelen. A megkötött frigyet a londoni felső bíróság formális eljárással annullálta.

Az első gyanús dolog az volt, hogy az esetnek szándékosan nem részletezett körülményei voltak, és fel nem fedett módon derült ki – írja az esetről beszámoló hvg.hu. Ezek után várható volt, hogy az összes magazin tudni akarta a részleteket. Mindenki az ikreket kereste, esetleg valakit, aki ismerik őket. Ám senki sem jelentkezett.

A The Guardian angol napilap újságírója ezek után nagyító alá vette a szituációt, és logikus kérdéseket tett fel. Rövidesen kiderült, hogy az ügyről csak az a tekintélyes politikus hallott, aki e sztorit mindjárt fel is használta politikai céljai érdekében. Később aztán ő is helyesbített a kijelentésén: már nem állította, hogy a hír forrásaként említett bíró ténylegesen is részt vett az eljárásban, hanem csak hogy hallott róla.

Megkérdezték Anglia első számú családügyi ügyvédjét is, ő azonban nem hallott az esetről, ráadásként pedig kiderült: az angliai örökbefogadási eljárásokban az ikreket együtt tartják.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!