Az alábbi e-mailt egy levélben kaptam, de jól látszódott, honnantól van az eredeti szöveg, és honnantól a toldalék.

“Sziasztok!

Azért írok nektek, mert egy barátnőmtől hallottam, hogy az ismeretségi körében eltűnt egy srác, aki a Hajógyári szigetre ment bulizni. Van ismeretségük a rendőrségen és az elmúlt 2-3 hónapban 19 fiatal tűnt el a Hajógyári szigetről, állítólag szervkereskedelem van a háttérben!!! A srác 24 éves, sportoló volt!!!!! Ez nem vicc, úgyhogy nagyon vigyázzatok magatokra!!! És adjátok tovább az infót!!!! Ezt a levelet kaptam, ha hallottatok vmit, segítsetek!

>Sziasztok!

>A segítségeteket szeretném kérni! Eltűnt Rajnay Zoltán…a képeim között találtok róla >is képeket és az ismerőseim között is megtalálható, ott vannak róla további adatokat!>(Esztergomi Anita [eanita) Utoljára szombat este látták a BED (Hajógyári sziget) előtt. >Bárki aki tud valamit, látta kérlek szóljatok, de azzal is segítetek, ha körbe külditek az >ismerőseiteknek. Sajnos ez most nem egy szokványos kör email, ne töröljétek ki!!! Már >keresi a rendőrség, voltak a speciális mentők, és minden szerv, amit csak találtunk a >városban. http://gportal.hu/portal/turavsk/image/news/Rajnay.jpg

>Nagyon fontos lenne, hogy továbbküldjétek, szóljatok, akinek csak tudtok, vagy ha >bármilyen újságban, rádióban, akár tv-ben le lehet közölni egy hírt, nagyon sokat >segíthettek! Nagyon fontos lenne, mert sem a barátai, sem a családja nem tud róla >semmit azóta.”

Szervkereskedelem gyanúja az eltűnések kapcsán nem merült fel, közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgáljuk az ügyet – tudtam meg a BRFK sajtóosztályától. Amit valószínűsítenek: mivel februárban – az első hajógyári eltűnés időpontjában – és júniusban is magas volt a víz állása, nem elképzelhetetlen, hogy vízbe fúltak az eltűnt fiúk. Búvárokkal keresik, fésülik át a területet, eredményeket a víz visszavonulása után várnak.

A két eltűnés a rendőrség információi szerint egyébként egymástól 600-800 méterre történt; az egyik eset előtt negyedórával telefonált utoljára az áldozat, a másik esetben ugyanennyi idővel eltűnése előtt látták utoljára az eltűnt fiút. A rendőrségnél nem tudnak a körlevélről, de elmondták: egészen biztosan nem igaz a levélben említett 19 eset.

Utolértem a második eltűnt focista volt barátnőjét is, akitől megtudtam: a fent idézett levél alsó részét küldte ő, a szervkereskedelemmel kapcsolatos toldalékról nem tudott, de hozzátette: társaságukban korábban a szervkereskedelem gyanúja is felmerült.

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!