A legenda eredete után – mivel többen is beküldtétek ezt a sztorit – sokat keresgéltünk, de kevés megbízható forrást találtunk. A közelmúltban a Snopes.com is megemlékezett a szóbeszédről, hamisként feltüntetve azt – bár nem sok kézzel fogható bizonyítékkal szolgálva.

A portál szerkesztői megemlítik: a legendának rengeteg verzióját hallották már mesélni; beszélik, hogy minden ezredik/huszadik dobozban van egy marihuánás cigi, miként azt is, hogy a speciális ajándékcigiket különös ismertetőjellel látták el.

A cigaretta a nevét egyébként az aranyláz idején használatos mondásból nyerte; lucky strike-ként (szerencsés lelet) a kalandorok a nagyobb zsákmányokat emlegették.

És ha már marihuánás Lucky Strike-kapcsolatot nem találtak a Snopes szerkesztői, kerestek más érdekességet: a cég marketingtörténetének volt olyan szakasza, amikor a cigarettát alternatív fogyasztószerként reklámozták: az 1920-30-as években azt javasolták a nőknek, ha édességpara jön rájuk, nassolás helyett gyújtsanak rá egy Luckyra.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!