A felhívás ebben a formában terjed:

“Az eset a törökbálinti Corában történt. Egy 3 éves kislány elveszett az áruházi részen. 10 perc múlva zárták le a kapukat. Sehol sem találták a kislányt. Végül a WC-ben megtalálták, lenyírt hajjal, fiúruhába öltöztetve…..!!!!! Csak ennyit szerettem volna írni! Vigyázzatok! Ja és a forrás abszolút biztos.”

Állítólag az aznap dolgozó valamennyi Corás munkatárssal titoktartási nyilatkozatot irattak alá”, „Voltak rendőrök… Éppen Ők írattak titoktartási kötelezettséget alá a személyzettel (a nyomozás érdekében)”, „Én ugyanezt a történetet hallottam egy gyönyörű, szőke hosszú hajú kislányról, aki 10 éves és a Budaörsi Auchanban történt meg vele”, “Ez tuti emberrablásnak készült. Gyerekkereskedelem, vagy szerv” – érkeznek az újabb és újabb infók arra a fórumra, amelyet tegnap indított egy olvasó, és amelyre azóta már több mint 100 felháborodott hozzászólás érkezett.

gyermekrablasA történet kísértetiesen emlékeztet arra a szóbeszédre, amelyet könyvünkben, a Legendavadászatban is feldolgoztunk, és amely más, legendákkal foglalkozó kiadványban is felbukkan.

Korábban az IKEA bútorgyártó cég egy belgiumi üzlete került gyanúba. A francia Urlen.com weblap által idézett történet szerint az Ikea anderlechti áruházban tűnt el egy kislány, akit állítólag a rendőrség riasztását követően kopaszra borotválva, bedrogozott állapotban találtak meg. A sztori mesélői szerint e gyerekrabló módszert azért nem verik nagydobra, mert még nyomoznak az emberkereskedők után.

A városban található IKEA szóvivője ugyanakkor határozottan cáfolta, hogy valaha is történt volna ilyen, szerinte a történetet olyan valaki találta ki, aki ártani akart a cégnek.

Amelyik anyukát ezek a hasonlóságok sem nyugtatják meg, elmondjuk: az elmúlt hét évben egyetlen sajtóorgánum sem tudósított ilyen esetről a törökbálinti Corából – se a neten, se a tévében, se a rádióban, sehol. Még a rendőrség honlapján sem. A gyerekre persze vigyázni kell, de nem ezért.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!