legendaAz RTL Klub Fókusz műsorának szerkesztői vették a fáradságot, és elindultak a korábban idézett fórumos nyomon, de 15 telefonás után sem jutottak közelebb a megoldáshoz. A tuti telefonszámokról kiderült, szerencsére nem valódi áldozatok elérhetőségei, csupán azok ismerőseinek ismerőseit lehet elérni rajtuk. Aztán valahogy mégsem – a kör sehol nem akart bezárulni.

A műsorkészítők megkeresték a rendőrséget és az áruházat is, ahol elmondták nekik, nem volt ilyen esetük. Ez persze azokat továbbra sem fogja megnyugtatni, akik az egész mögött a vállalat és a rendőrség titkos megállapodását sejtik, mert ez nekik nem új infó – e cinkosságról eddig is tudtak, ez a mese egy nagyon fontos eleme. A lánclevelet újjáélesztő fórumot mindenesetre annak indítója – a televízió tegnapi megkeresése után – lezárta.

Ami fontos a riportból kimaradt (20-30 másodperc beszélő fejbe nem fér bele minden), az az, hogy elmondtuk: mi sosem állítjuk azt, hogy ez nem történhet meg. Milliószor beszéltünk már az ostension-ről, amikor is egy legenda azáltal válik valóságossá, hogy valaki, aki hallotta a szóbeszédet, kipróbálja, megteszi a legendában hallottakat. Amire mi felhívjuk az emberek figyelmét, csupán annyi, máshol is mesélnek ilyen sztorikat, de eddig – hála istennek – ezek túlnyomó többségét nem sikerült igazolni. (pontosan nekünk egy ilyen esetet sem sikerült felkutatnunk)

Az előzményekről itt olvashatsz

A tévé riportját itt nézheted meg

Fotó: sxc.hu + RTL

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!