– “Johnny, would you like to pet my pussy?”
– “Sure, if you move that damn cat out of the way!”

A fenti párbeszéd állítólag egy tévéműsorban hangzott el Gábor Zsa Zsa és Johnny Carson között, miközben a magyar színésznő egy perzsa macskát simogatott az ölében. Legalábbis azok szerint, akik eskü alatt vallják, hogy saját szemükkel látták a szóban forgó adást.

Ma már nehéz lenne bizonyítani, kinek van igaza – a tévénézőknek vagy az incidenst tagadó szereplőknek. A Tonight Show teljes első évtizedének felvételeit ugyanis azóta törölték. A Snopes szerkesztői mégis azt állítják, nagy valószínűséggel egy erős hollywoodi meséről van szó, amelynek női szereplője Gábor Zsa Zsán kívül volt már többek között Raquel Welch, Ann-Marget, Dyan Cannon és Farrah Fawcett-Majors is.

A legendavadász oldal szerzőinek írott levelükben mind – az egyébként a macskákat nem is annyira kedvelő – Gábor Zsa Zsa, mind pedig Carson tagadták, hogy az epizód megtörtént volna.

De ha meg is történt, a tévénézők valószínűleg akkor sem láthatták volna. Abban az időben egy ilyen párbeszéd nem ment volna át a műsorszerkesztők cenzúráján – mutatnak rá a Snopes szerkesztői. A pikáns jelenetről egyébként nincsenek korabeli kommentárok sem, pedig egy ilyen beszélgetés egészen biztosan nem maradt volna visszhang nélkül a sajtóban.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!