Íme a történet interneten terjedő változata:

“Musorvezeto(DJ): “Hello! Edgar vagyok a WBAM radiobol. Hallott mar a “Paros Valasz”-rol?”
Jatekos: (nevetve) “Igen, hallottam.”
DJ: “Nagyszeru! Akkor tudja, hogy a floridai Orlandoba szolo ajandekkirandulasert jatszunk. Mi a neve? Csak a keresztnevet kerem.”
Jatekos: “Brian.”
DJ: “Brian, tegezhetlek, ugye? Hazas vagy vagy valami olyasmi?”
Brian: “Igen.”
DJ: “Koszonom. Hogy hivjak a feleseged? Csak a keresztnevet mondd.”
Brian: “Sarah”
DJ: “Sarah most dolgozik?”
Brian: (nevetve) “Igen, most eppen dolgozik.”
DJ: “Rendben, elso kerdes – Mikor szexeltetek utoljara?”
Brian: “Meg fog olni.”
DJ: “Ne menj sehova Brian!”
Brian: “8 ora tajban ma reggel. “
DJ: “Ez igen, Brian.”
Brian: (szegyenlosen nevetgelve) “Ha’t…”
DJ: “Masodik kerdes – meddig tartott?”
Brian: “Nagyjabol 10 percig.”
DJ: “Aha! Nagyon akarod azt az utat, mi? Senki nem mondana ennyit, ha nem egy ilyen út lenne a tet.”
Brian: “Hat igen, tenyleg jo lenne az az ut.”
DJ: “Na jo. Utolso kerdes. Hol szexeltetek ma reggel 8-kor?”
Brian: “Nem azert, nagyon jo volt, csak az anyja most par hete velunk van…”
DJ: “Uh huh…”
Brian: “… es anyosom akkor eppen a zuhany alatt volt.”
DJ: “Ez igen, Brian.”
Brian: “A konyha asztalon.”
DJ: “Hat nem nagyszeru?? Ez nagyobb kaland, mint amit az ezt megelozo 100 jatekban hallhattunk. Rendben. Most egy kis zene kovetkezik, amig megszerezzuk Brian felesegenek a munkahelyi telefonszamat es felhivjuk.”
3 percnyi zene es reklam utan
DJ: “Nos kedves hallgatok, hivjuk fel Sarah-t!”
(tarcsazas hangjai….. kicsong…..)
Hivatalnok: “Kinkos vallalat, tessek.”
DJ: “Hello, Sarah ott van valahol a kozelben?”
Hivatalnok: “En vagyok az.”
DJ: “Sarah, Edgar vagyok a WBAM radiobol. Elo adasban vagyunk es Briannal beszelgetunk itt mar nehany oraja.”
Sarah: (nevet) “Nehany oraja?”
DJ: “Hat mar jo ideje. O is hall miket. Ugye tegezhetlek teged is? Brian tudja, hogy nem segithet neked, kulonben veszitetek. Tehaaaaat… ismered a ‘Paros Valasz’ szabalyait?”
Sarah: “Nem.”
DJ: “Jo!”
Brian: (nevet)
Sarah: (nevet) “Brian, miben santikaltok?”
Brian: (nevet) “Csak valaszolj a kerdesekre oszinten, rendben? Legyel teljesen oszinte.”
DJ: “Igen, igen, igen. Pontosan. Most 3 kerdest teszek fel neked, Sarah. Ha ugyanazt valaszolod, mint Brian, maris utazhattok Orlandoba, Floridaba. 5 nap es mi alljuk az osszes koltseget. Disney World, Tengeri vilag, jegyek a Varazslat jatekaba. Az egesz buli. Nos, vilagos, Sarah?”
Sara: (nevet) “Igen.”
DJ: “Helyes. Mikor szeretkeztetek utoljara, Sarah?”
Sarah: “Oh, te jo eg, Brian… uh, ma reggel, mielott Brian dolgozni ment.”
DJ: “Mikor?”
Sarah: “8 korul ma reggel.”
DJ: “Nagyon jo. Kovetkezo kerdes. Meddig tartott?”
Sarah: “12, 15 percig talan.”
DJ: “Hmmmm. Na jo, eleg kozel van. Biztos vagyok benne, hogy csak Brian ferfiassagat mentegeted. Meg egy utolso kerdesunk van, Sarah. Egyetlen kerdesnyire vagytok a floridai uttol. Keszen allsz?”
Sarah: (nevet) “Igen.”
DJ: “Hol volt meg?”
Sarah: “OH ISTENEM, BRIAN!! Csak nem mondtad meg nekik?”
Brian: “Csak mondd meg neki, szivi.”
DJ: “Mi zaklat fel ennyire, Sarah?”
Sarah: “Hat, anyukam velunk vakaciozik es…”
DJ: “Ugyan mar, Sarah…..hol volt meg?”
Sarah: “A fenekemben…..”

A radioban hosszu csond utan meg hosszabb zenei blokk kovetkezett….”

A történet ebben a formában nem igaz, de máshol megesett hasonló. A Newlywed Game című, újdonsült házasokról szóló népszerű tévés játék szabályai szerint a pár egyik tagjának meg kellett jósolnia, mit fog a másik válaszolni ugyanarra a kérdésre. A műsorvezető Bob Eubanks egyik kedvenc kérdésében azt firtatta a pároktól, mi volt az a legkülönösebb hely, ahol eddig szeretkeztek. Erre a kérdésre érkezett a legenda szerint egy alkalommal az a válasz, hogy „A fenekemben.” Amerika-szerte milliók esküdöztek, hogy saját szemükkel látták a kérdéses műsort, mások kitartóan bizonygatták, hogy csupán tréfáról van szó. Utóbbiak közé tartozott Eubanks is, aki szerint az eset soha nem történt meg, és 10 ezer dollárt ajánlott annak, aki ennek ellenkezőjét bizonyítani tudja.

Nemrégiben azonban előkerült egy részlet a játékból, amely a legenda alapjául szolgálhatott. Egy 1977-es műsorban Hank Perez azt tippelte, hogy Eubanks kérdésére felesége, Olga azt fogja mondani, hogy egy autóban az autópályán. Olga azonban habozott, majd – a Snopes szerint – félve rákérdezett: Is it in the ass? (Azért írjuk, hogy a Snopes szerint, mert az esetről készült videón a választ kisípolták) Bob meglepődött, majd közölte, hogy a kérdés nem erre vonatkozott – Olga azonban erre már nem válaszolt érdemben.

Dating Game Best Blooper ever on TV in the Butt answer

1970 the Dating Game Best Blooper ever on TV in the Butt answer32 seconds funniest thing ever

A Snopes.com szerint azok, akik a műsort állítólag látták, más válaszra emlékeztek (“That would be in the butt, Bob”, “That’d be the butt, Bob”, “Up da butt, Bob” vagy “It be the butt, Bob”), és egy fekete párra. Ezzel szemben se Hank, se Olga, se a műsor többi párja nem volt fekete. (Ezzel kapcsolatban megemlítenénk Benvenuto könyvére hivatkozva Claparéde híres kísérletét, amely során egy alkalommal húsz másodpercre megzavartatta saját előadását egy álarcos alakkal. Beszéde végén felkérte hallgatóit, jellemezzék a provokátort. A diákok válaszai a közelében sem jártak az igazságnak, és meglepő módon az egyik legjellemzőbb tévedés az volt, hogy a támadó világosbarna-fehér sálját többen pirosnak írták le. A provokátort ugyanis forradalmárként azonosították, és így kapcsolták hozzá a piros színt.)

Az előkerült műsorrészlet levetítése után megszólalt Eubanks is, azt állítva, hogy azért tagadott korábban, mert egyszerűen elfelejtette a sztorit. A Snopes szerint a legenda torzulása annak köszönhető, hogy az eset még a videók és az ismétlésekre szakosodott csatornák megjelenése előtt történt, és az emberekben csak a sztori maradt meg, ami az évek során sokat alakult. Ennek ellentmond viszont az az interjú, amelyben Eubanks arról beszél, hogy a kérdéses jelenetet adásba kerülése előtt kivágták – tehát a jelenlévőkön kívül senki nem láthatta.

A történet ausztrál rádiós verziója 1998-ban bukkant fel a neten, ebben Brian és Sharelle egy Balira szóló nyereményútért küzdöttek. Ebben a változatban a szókimondó feleség elnyerte jutalmát, és a pár a rossz válasz ellenére is megkapta az utat. E történet klónja a fenti példa a chicagói WBAM-FM rádióval (a rádió egyébként nem Chicagóban működik), Sarával, Briannel, valamint a rejtélyes DJ-vel.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!