“Légy szíves olvasd el ezt az üzenetet, s ne töröld ki! Ez nem egy “hülye” körlevél…

bonsaiMost együtt kell dolgoznunk! Egy honlap, amelyet már egy éve be tudtunk záratni, most azonban visszajött. Újra be kell tiltatnunk!!! Egy japán New York-ban macskákat tenyészt és ad el, amelyeket BONSAI CATS-nek hívnak. Ez még teljesen hétköznapinak tűnik, DE!!!!!!!!: a macskák egy izomlazító szert kapnak, s ÉLVE üvegekbe lesznek zárva, ahol életük végéig élnek!!! A macskákat egy csövön keresztül etetik, s egy kis vezeték van bevezetve a vizeletnek. A macska csontszerkezete hozzáilleszkedik az üveghez, hisz még növekedésben van. Ez az embertelenség New Yorkban, Kínában és Indonéziában a legújabb divat. Ha kibírod, nézd meg a következő honlapon: http://www.bonsaikitten.com/

A tiltakozáshoz a listának 500 nevet kell tartalmaznia. Másold a szöveget egy új üzenetbe, írd a neved a végére és küldd el mindenkinek, akit ismersz!

Ha látod, hogy a lista elérte az 500+50 (az érvénytelenek miatt ráhagyott plusz) nevet, légy szíves küldd el … címre. A teljes neves aláírás érvényes, országjelzés jó, ha ott van.”

Az oldal létezik ugyan, de senki nem csinál ilyen macskákat, és nem is szállít bonsai-macska készítéshez felszereléseket. Ez egy vicc, olyan, amilyen. Még csak nem is új, az elmúlt napokban azonban újra felbukkantak a weboldalt ellenző petíciók.

A cáfolatok ellenére ma is vannak harcos állatvédők, akik komolynak gondolva a szájtot, harcos hangú e-mailekben követelik a bűnösök letartóztatását.

Az állatvédő szervezetek már nem dőlnek be a régi tréfának, de továbbra is ellenzik az egyik szolgáltatótól a másik szolgáltatóig vándorló oldal működését. Szerintük ugyanis akármilyen abszurd az ötlet, mindig akadhat olyan, akinek eszébe juthat kipróbálni a leírtakat. Még ha azok a valóságban kivitelezhetetlenek is – mint ahogy a Snopes.com arra rámutat.

A Humane Society of the United States a bonsai-ügyről
A Bonsai-macska átverés (Zöld Magazin)

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!