oroszlanszexIgen, valóban létezik a fent említett pillanat a filmben. A hivatalos magyarázat szerint a betűket egy speciális effektusokért felelős csapat csempészte bele a képbe, de a porfelhő nem a SEX szócskát, hanem a csapat nevének rövidítését (S-F-X) ábrázolja.

A fáma szerint a pikáns részletet egy 4 éves kisfiú fedezte fel, akinek édesanyja felhívta az American Life League nevű vallási szervezet figyelmét is az esetre. A Disney-filmek ellen több konzervatív amerikai szervezet is bojkottot hirdetett, azok “keresztényellenessége” és a filmekben elrejtett szexuális utalások miatt. Az Oroszlánkirályban szerintük nemcsak homoszexualitásra, hanem a fajok közötti szexre is buzdítják az amerikai fiatalokat (Timon és Pumba, a szurikáta és a varacskos disznó).

A cégalapító Walt Disney egyébként nagy tréfacsináló hírében állt, műveiben csak úgy hemzsegtek a különböző rejtett utalások, szimbólumok. Megint mások arra mutatnak rá, hogy a túlméretezett szemű Disney-figurák sokkal vonzóbbak, mint az átlagos méretű szemekkel rendelkező emberek.

The Lion King
BOYCOTT OF WALT DISNEY
American Life League

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!