Alex Jones – akinek üzleti modelljéről már 2013-ban is írtam – egy novemberi műsorában számolt be arról az elméletről, miszerint egy washingtoni pizzériában érnek össze a demokrata vezetés pedofil és sátánista ügyei. Néhány nappal azután, hogy Jones hallgatóit az eset kivizsgálására buzdította, egy rajongója fegyverrel akart utánanézni a washingtoni étteremnek, és ha már ott volt, lövöldözött is egyet.

A Mediamatters oldal szerint az eset után Alex Jones törölte a YouTube-ra kitett videóját, majd egy december 15-ei videóban arról kezdett el magyarázni, hogy ő valójában nem is azt mondta, amit mondott, és hogy ügyvédjei szerint még az ő tálalása volt a legvisszafogottabb az alternatív média tudósításai közül.

Mindenesetre, hogy azért ne maradjunk friss konteó nélkül, új videójában azt is elmeséli, hogy ő már az elejétől kezdve gyanúsnak találta ezt az egész pizzagate ügyet. Meglátása szerint a félrevezető sztoriba már eleve programozva volt egy fegyveres támadás, amivel szerinte őt és a hozzá hasonló szabadgondolkodókat akarták lejáratni és elhallgattatni.

Mit lehet tudni a pizzagate-ről?

Egy bizarr konteó szerint demokrata fejesek egy washingtoni pizzérián keresztül üzemeltetnek egy pedofil hálózatot, és ez az egész kiszivárogtatott levelekből derült ki. Összegyűjtöttem, mit lehet tudni az ügyről.

Köszi, hogy elolvastad a bejegyzést. Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!