Cecil után valaki a Jericho nevű zimbabwei oroszlánt is lelőtte – írták meg a lapok augusztus elején egy zimbabwei civil állatvédő szervezetre hivatkozva. Brent Stapelkamp oroszlánkutató azonban nem sokkal később a Twitteren adta hírül: Jericho műholdas jeladója újra rendszeresen küldi a jeleket, tehát miatta nem kell aggódni.

Kamunak bizonyult a stoppos robot szétveréséről készült felvétel, az átverést egy közepesen híres youtube-os videoblogger vállalta magára. Azt azonban továbbra sem tudni, kik verték szét az amerikai túrán járó Hitchbotot és miért.

A Lexus lebegő deszkája sem váltotta valóra a Vissza a jövőbe fanok álmait. A Verge újságírója Spanyolországban tesztelte a járművet. Véleménye szerint bár a deszka valóban lebeg, de csak az e célra létrehozott kötött pályán lehet mozogni vele, a manőverezés pedig igen körülményes. Lexus reklámnak azért jó volt.

Riding the Lexus hoverboard in Spain

Lexus invited us to Spain to ride the hoverboard it created for a commercial. Our resident skateboarder Sam Sheffer found the board to be very difficult to ride – but it does hover!

A heroinhoz hasonló szerként írta le a kólát egy Daily Mail által világhírűvé tett és sokak által megosztott infografika. Ma már senki nem merné azt mondani, hogy a kóla egészséges, és az infografika által leírt folyamatok sem teljesen alaptalanok, de a bemutatott hatások jelentősen el vannak túlozva.

Vallási indíttatásból támadtak a múlt héten egy bikiniben napozó francia lányra Reimsben – futott végig a hír a neten. A média vallási indíttatást sejtett a háttérben, és bikinis fotóikkal nagyon sokan szolidaritást vállaltak a lánnyal, a rendőrség szerint azonban csupán rivális lánybandák verekedéséről volt szó.

Egy szenegáli férfi végigszelfizte illegális bevándorlása állomásait, a képeket pedig feltette az Instagramra. Egy hét múlva azonban kiderült: az Afrikától Európáig tartó út képein egy Barcelona környékén lakó kézilabdás látható, és a fotók mindegyike néhány négyzetkilométeres körben készült. Az egész csupán az észak-spanyolországi Getxophoto fotós fesztivál marketingkampánya volt.

bevandorlo_szelfi

Egy szerb zászlós drón zavarta meg horvát emlékezést Kninben – írták a délszláv államok közösségi oldalain. Marko Perkovic Tompson a szerbek Horvátországból való kiűzésének 20. évfordulóján adott koncertet. Állítólag ezen kormányoztak egy drónt a nézők fölé egy szerb zászlóval, és bár az esetről egy kép is keringett, arról gyorsan kiderült: valaki egy három éves Tompson-koncert fotójára illesztett be utólag, Photoshoppal egy zászlós drónt – írja a B92.

Július utolsó napján nyolcvan migráns tört ki a kiskunhalasi menekülttáborból, és kedd reggel újabb lázadás volt – írta meg a Halasi Tükör. A lap szerint múlt pénteken még lövések is eldördültek, és könnygázt is bevetettek a rend helyreállítására. A rendőrség szerint azonban “az elmúlt napokban nem történt rendzavarás, az ott ideiglenesen elhelyezett illegális bevándorlók ‘nem törtek ki’, nem lázadtak, könnygáz és más kényszerítő eszköz alkalmazására sem került sor.”