Legkevesebb 12 ember meghalt és 24 eltűnt Tbilisziben, a helyi állatkertből pedig tigrisek, oroszlánok és más vadállatok szabadultak ki vasárnapra virradóra a várost sújtó áradások miatt – adta hírül az MTI.

A Rusztavi-2 televíziós csatorna szerint egy gyerekkórház közelében hat farkast lőttek ki, az állatkert sajtószolgálata pedig arról adott hírt, hogy egy vízilovat a város egyik központi terén sikerült altatólövedékkel ártalmatlanná tenni. Mindazonáltal tegnap még nem voltak pontos információk arról, hogy hány és milyen vadállat maradt szabadon a város utcáin.

A katasztrófa után a netet ellepték az állítólagos tbiliszis képek, a Fake Pictures blog ezek közül válogatta ki azokat, amelyek bizonyítottan nem ott készültek.

Ezt az oroszlánt például Alessia Bacchi fotózta le 2006-ban, a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban.

oroszlán

Ez a krokodilos fotó állítólag egy 2014-es cikkből származik, és már akkor – amikor is a batumi állatkertből elszabadult néhány állat – is kamu volt.

krokodil

Ezt a kutyát a 2014-es kasmíri áradás során kapták le.

kutya

Ezt a krokodilos videót pedig már 2014 májusában feltette valaki a YouTube-ra, a feltöltő állítása szerint a felvétel számítógépes grafika segítségével készült.

crocodile in tbilisi street

ამ ვიდეოს არანაირი კავშირი არ აქვს წყალდიდობასთან და ნუ იყენებთ ბოროტად, ეს ვიდეო შექმნილია 2014 წელს და არის მთლიანად კომპიუტერული გრაფიკა………… ნუ ავრცელებთ…. This video is not real, I created it for fun in 2014 …

Az eredeti fotók és videók egyébként sokkal ütősebbek.

Georgia, Tbilisi: Zoo Animals Escape, the animals run through the streets of the Georgian capital.

Georgia, Tbilisi: Zoo Animals Escape, the animals run through the streets of the Georgian capital. ►Subscribe – http://goo.gl/d6KQW0 ►Twitter – https://twitter.com/NewestNews1000 A section of Tbilisi center was flooded after heavy rains last night with residents becoming trapped in their houses in Tbilisi’s Vake and Saburtalo district. Rescue workers have been helping relocate them.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez! Tudj meg többet itt!