Bár csupán egy forgatókönyírók által kitalált történetről van szó, amivel a főhős egy bárvendéget akar lehúzni (Kennedy ugyanis alapból balra néz az érmén), a sztori olyan szépen ki van dolgozva, hogy megítéltem neki egy önálló posztot. Íme:

„- Látod?
– Én egy Kennedy-féldollárost látok.
– Melyik irányba néz?
– JFK balra néz.
– Pontosan.
– Melyik irányba kellene néznie?
– Jobbra… jobbra kellene néznie.
– Oké, szóval miért… Akkor ez miért néz balra?
– 1963. november 22-e… Kennedyt meggyilkolják, igaz? Az egész nemzet gyászba borul. Elkezdenek minden látványosságot róla elnevezni. A pénzverde is be akar szállni. Szóval, 64-ben, úgy döntenek, hogy a Lincoln fél-dollárost lecserélik a Kennedy fél-dollárosra. Amikor megtervezik, Kennedyt jobbra nézve rakják rá, kelet felé, pont, mint Lincoln esetében. Tudod, hogy miért?
– Mnh-mnh.
– A Kelet szimbolizálja a hajnalt. Ez az, amiért szinte minden sír keleti fekvésű, tudod? Így az elhunyt lelke a felkelő nap irányába tekint. Tudod, ez egy ilyen halottas dolog. Egy temetkezési szokás. De van egy szakember a denveri pénzverdénél, érted? És ez a fickó…ő az új határban hitt… Camelot és ez az egész ügy. Szóval, a merénylet csak tönkretette őt. Amikor meglátja azt az érmét, amin Kennedy keletre néz, az amerikai múltba tekint, feldühödik. Szóval ment a maga feje után. Anélkül, hogy bárkinek is szólt volna, felcserélte a dolgokat, így Kennedy nyugatra nézett, az új határ felé, a jövőbe. Namármost, a pénzverde körülbelül 3000 ilyen darabot veretett , mielőtt rájöttek volna. A fickót elbocsátották. Nagyjából 1000 darab kikerült a köznapi forgalomba. A nagyját, amit sikerült visszaszerezniük beolvasztották, de… még mindig… több mint 200 odakint van. (…) Ez nincs tökéletes állapotban, de a nyílt piacon, azt mondanám,hogy megér…600 vagy 800 dolcsit.
– 800$-t?
– Igen, de le vagyok égve, szóval 100$-ért odaadom.
– Azt akarod, hogy adjak neked 100$-t egy féldollárosért?
– Azt akarom, hogy adj 100$-t egy 800$-os érméért.”

(Fordítás: Sefi és m4lfoy)

Természetesen – mint minden pénznek – a féldolláros Kennedy-érmének is vannak értékes variációi, de nem a profiltájolás, hanem elsősorban a haj frontján. A jelenet egyébként másokat is megfogott: valaki – viccből persze, amire jópáran vevők is – épp a Redditen árul egy ilyen érmét.