Mint azt az Index is megírta, ember már csak méretei miatt sem igazán lehet, a felbontás alapján ugyanis legalább toronyház nagyságúnak kellene lennie.

Odd figure on the Moon?

This video is not a claim* For a balanced look at this THING, check out this article: http://www.examiner.com/article/colossus-spotted-on-google-moon-video Remember the 1967 NASA image referred to as “The Shard”? A strange and very large tower type figure that appeared in one still image captured by Lunar Orbiter III (I think).

A Metabunk.org cikke szerint a lényt a felvétel készítő lencsébe keveredett törmelék okozhatta, és az “alak” máshol is megjelenik a Google Moon által használt felvételeken.

hold_idegen

Egy másik törmelék óriási tintahalszerű idegent produkált, az alábbi videón mozgás közben is láthatjátok. A szennyeződések meglétével egyébként a NASA is tisztában van, itt írnak is a jelenségről.

Dirt speck on Apollo 15 Lunar Mapping Camera

Via: http://apollo.sese.asu.edu/ABOUT_SCANS/ Subsequent analysis during image reprocessing revealed that foreign debris was present in the optical path of the camera system, and can be seen in the photographic exposures. Selected examples of blemish features of this type are shown in Figure 2. A movie showing blemish movement can be seen here.

Tehát az embert vagy az idegent csak a mi szemünk látja oda. A jelenség neve pareidolia, ami egy olyan illuzórikus érzés, ami világosnak és kifejezettnek állít be homályos és bizonytalan ingereket – hasonlókról korábban itt is szó esett már.

További példák lehetnek erre az odaégetett lepény elszíneződéseiből kirajzolódni látszó Jézus Krisztus, a Hold felületén felfedezni vélt Teréz Anya, vagy a Marson látott emberfej.

Carl Sagan csillagász szerint az ember hajlama, hogy lepényekbe, felhőkbe, fahéjas süteményekbe és hasonlókba arcokat lásson bele, evolúciós okokra vezethető vissza.

Fotó: Google Moon / metabunk.org

Ha fontos számodra a kamuhírek elleni harc, támogasd a munkám havonta egy kávé, egy magazin vagy egy könyv árával.