A Slate cikke egy 1979-es tévériportot elevenít fel, amiben a neves amerikai tévés, Bill O’Reilly egy különös elméletet vetett fel: szerinte az amerikai elnököt egy misztikus, általa Esernyős Embernek elnevezett alak ölhette meg dallasi látogatása során.

A riport szerint ez a férfi az esernyőjéből egy speciális, leginkább valamiféle dart tűre hasonlító lőszert lőhetett ki, ami aztán az Egyesült Államok elnökének a halálát okozta (későbbi összeesküvés-elméletek az esernyős alakot csupán tettestársként emlegették). Műsorában O’Reilly “kutatókat” vonultatott fel vad elmélete igazolására, számításokat végeztetett arról, lelőhette-e a merénylő abból a távolságból az elnököt, továbbá idézte a boncolási jegyzőkönyv első, kézzel írott verzióját, amelyben még szúrt sebről is szó esett.

Ahogyan azonban a Slate cikke megjegyzi, az Esernyős Ember teóriáját már egy évvel O’Reilly 1979-es riportja előtt leleplezték, méghozzá nem más, mint a magát az Esernyős Emberben felismerő Louie Steven Witt. Meghallgatásán a férfi azt vallotta: az esernyőt Kennedy-család elleni tiltakozása jeléül tartotta a levegőbe, a bizottság előtti beszédét pedig így fejezte be:

“Ha a Guinness Rekordok Könyvének lenne egy kategóriája azoknak az embereknek, akik rossz időben voltak rossz helyen, és ott rosszat cselekedtek, akkor erre a címre én lennék az első számú jelölt…”

Ebben a 2011-es dokumentumfilmben Josiah Thompson, a Six Seconds in Dallas: A Micro-Study of the Kennedy Assassination című könyv szerzője beszél az esetről, és a ’78-as meghallgatásról is láthatunk képeket: 

Ha fontos számodra a kamuhírek elleni harc, támogasd a munkám havonta egy kávé, egy magazin vagy egy könyv árával.