Média kutya

2013. augusztus 01. csütörtök | Szerző: marinov

10

Szögekkel a kutyák ellen?

Április óta folyamatosan terjed a Facebookon egy felhívás, amely ebtulajdonosok figyelmét hívja fel a kutyáknak szánt, szögekkel megtűzdelt élelmiszerdarabok okozta veszélyre.


A felhívás így néz ki:

OSSZÁTOK, HOGY MINÉL TÖBBEN TUDOMÁST VEGYENEK ERRŐL ÉS HOGY MEGVÉDJÜK KEDVENCEINKET!!!

Hát sajnos sok olyan ember van aki a végletekig elmenne azért,hogy egy kutyával se találkozzon a környezetében,ez a kép is ennek a bizonyítéka! Egy gazdi találta sétáltatás közben! Szlovákiában,Csehországban és már Magyarországon is találkozhattak a gazdik ilyesmivel!

Sok gazdi nem figyel arra kellőképpen, hogy a kutyája mit eszik meg az utcán! Nagyon szépen kérek mindenkit,hogy jobban figyeljetek oda! Végzetes következményei lehetnek akár egy lenyelt ismeretlen falatnak is !!!

“Egy gazdi találta sétáltatás közben” – állítja a felhívás. Ez igaz is, ám a szöveg mellé csatolt fotó nem mostanában és nem is errefelé készült, hanem 2011 júliusában Argentínában.

A Snopes a fenti eset mellett összegyűjtött pár hasonló ügyet a világból – leginkább Amerikából és Nagy-Britanniából.

Magyarországon különböző sajtótermékek szerint 2012 júniusában történt hasonló eset, amikor is gombostűkkel teletűzdelt sertésnyelveket találtak egy budai erdőben.

A felhívás kapcsán megszólaló kutyatulajdonosok dühösek: van, aki a tévét, az ötletadó krimisorozatokat hibáztatja, mások szerint pedig éppen hogy az ilyesfajta felhívások adnak ötletet “aberráltaknak”.

Pedig egy éles vagy szúró tárgy lenyeléséhez nem feltétlenül szükséges aberrált rosszakaró – kerülhet szög vagy tű a kutyák látókörébe a háztartásban is.

Mindenesetre egy konkrétumok – a hely és az idő meghatározása – nélküli, Latin-Amerikából importált fotóval illusztrált felhívás terjesztésének nem sok értelme van. Félni sok mindentől lehet általában, de nem biztos, hogy tragédiáktól rettegve kell leélnünk az életünk.

Asszem, többször írtam már errefelé ilyesmit: vigyázzatok gyerekeitekre/kutyáitokra/autóitokra/egyéb értékeitekre, de ne az ilyen nagyvilágba kiáltott felhívások miatt.


Ha tetszett a bejegyzés, lájkold az oldalt a Facebookon!

Hírlevél + Médiaajánlat
10 hozzászólás ehhez: Szögekkel a kutyák ellen?

 1. pulykakakas says:

  Csak hogy legyen konkrét a dolog, itthoni fényképpel. Bár nem szög, hanem gombostű:

  https://plus.google.com/103621493058656712327/posts/hJiUib5DwY5

  Ettől még rettegni nem kell, de vigyázni nem árt.

 2. Zserbózombi says:

  Amúgy is hülyeség, a lenyelt falat már nem okoz gondot, vagyis nem szúrja át a belet egy egyszerű reflex miatt: ahol szúrja a bélfalat, ott elernyed az izom. A perisztaltika egyszerűen végigküldi az emésztőcsatornán, legfeljebb a végénél karcolhat. Máskülönben a szálka vagy a csontszilánk is kiszúrná.

  Nem hallottam még ilyen halálesetről, bár el kell ismernem, lehet, hogy a szög másként viselkedik. Esetleg a torkán megakadhat, vagy a szájpadlásába áll.

 3. xezs says:

  Fogalmazzuk kicsit át az elejét, hogy a kutyatulajdonosok is megértsék: Hát sajnos sok olyan ember van aki a végletekig elmenne azért, hogy ne kelljen térdig gázolnia a kutyaszarban és a kutyahúgyban minden áldott nap.

  Így érthető? Ez minden kutyaellenesség mozgatórugója, nem más. Az aberráltságot meg hagyjuk, szerintem az az aberrált, aki szerint normális dolog az ürülékkel borított járda.

 4. Ki says:

  Póráz kéne a kutyákra és mindjárt meglehetne előzni.
  Ja,hogy akkor a szart is szedni kéne mert látszana kivel van a kutyuska?!

 5. Ki says:

  Elnézést az aug 5.-i beszólásomért. Azóta rájöttem mekkora seggfej vagyok

 6. Ágoston says:

  Ezt már Vonnegut is megírta Az ötös számú vágóhídban, ahol Paul Lazzaro meséli el, hogy így nyírt ki egy kutyát, ami egyszer megtámadta. Nincsenek már új ötletek…

 7. lalala says:

  Én már lassan oda jutok, hogy mérgezett kaját fogok szétszórni és kiírtom az összes kutyát a lakótelepen.
  Mivel:

  1. több tucat kutyának nem nevezhető torz mutáns korcs öleb VISÍT FOLYAMATOSAN… nem túlzok bizonyítani tudom, bárki jöhet és megbizonyosodhat róla… EGÉSZ ÁLLÓ NAP, MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL SZINTE visítanak, vonyítanak, fejhangon sikítva csaholnak. Tudni kell ehhez hogy SZERETEM A KUTYÁKAT, volt is kutyám, egy gyönyörű németjuhász; pár éve halt meg végelgyengülésben 15 évesen. Ő KUTYA VOLT.. Nem visongó torz mutáns korcs!!! Semmi bajom a NORMÁLIS kutyaugatással, bár az is idegsítő tud lenni, ha az ember közelében szünet nélkül van. Azonban ezek a kis férgek, amik divatosak egy rakás agyhalott idióta baromnál lakótelepeken, elviselhetetlen ahogy visítanak. És ráadásul – nem tudom máshol hogy van ez- de nálunk FO-LYA-MA-TO-SAN csinálják. Lehet akármit mondani, hogy ideggyenge vagyok, hogy az én készülékemben van a hiba; (füldugóval alszom és nappal a fejemen szinte mindig fejhallgató van és zene szól, mert már rég beleőrültem volna.) Talán igaza is van aki engem hoz ki ebből a rossznak, azonban egy pillanatra várjunk csak! Van ám egy olyan EMBERI ALAPJOG, hogy NYUGALOMHOZ ÉS CSENDHEZ VALÓ JOG. Ez emberi alapjog. Aki-ami sérti-korlátozza ezt, az EMBERI JOGI KÉRDÉS. Ergo szín tisztán és primitív gondolatmenettel könnyen levezethető jogilag, hogy minden egyes kutyatulajdonos, aki ezen a lakótelepen szinte folyamatos visító kutyakórust valósít meg, EMBERI ALAPJOGOKAT KORLÁTOZ! 20-30 “kutya”-tulajodonosról beszélünk és 400-500 emberről aki idegroncsként hallgatja a kis féreg korcsok visítását… hogy is van ez kérem szépen? Kinek is van itt igaza? Külföldön kulturált helyeken, ahol nem szarnak az emberek magasról egymásra és egymás alapjogaira és van annyi értelem a társadalomra, hogy BÁRMIT teszünk egy lakóközösségben leg-preferensebb szempont, hogy zavarunk-e bárkit is vele (ugyanez nálunk FIGYELEMBE SEM VETT szempont ugyebár); egészen egyszerűen NEM LEHET ilyen kutya. Bejártam fél Európát TUDOM, MEGTAPASZTALTAM. Eleve ha a kutya zajos, gyakran idegesítően ugat, önként maga a kutya tulajdonosa, vagy a leendő tulajdonosa vagy oda sem hozza, vagy ha váratlanul lett ilyen idegbeteg a kutyája, akkor valahogy megoldja hogy ne zavarja a többi lakót!!!! Nálunk zombiországban, agyhalott cigányisztánban, ez ESZÉBE SEM JUT SENKINEK, fel sem merül hogy esetleg a szomszédot zavarja a zaj.. egy újabb ok a sok mellett, ami miatt szégyellem hogy magyarnak születtem…

  2. Szeretem a kutyákat, semmi bajom velük, mint már írtam volt is kutyám és lesz is amint kertesházba költözöm. Igen itt van – stílusosan – a kutya elásva! A kutya nem társasházba, nem bérházba és pláne nem lakótelepre való. Aki ilyen helyen kutyát tart eleve máris csak ezzel a tettével bizonyítja hogy borzalmasan ostoba, mentálisan fejletlen vagy egyenesen BETEG ember. Egy lakótelepen, a zajokon túl a kutya fokozza a fertőzésveszélyt ugyebár, összejárkál mindent, odavizel mindenhová. Hiába vannak összeszedve kis kupacok (mellesleg néha ha szoktam látni a kutyásokat sajnálattal vegyes megvetést érzek, ahogy szedegetik és arra szoktam gondolni: idióta MEG IS ÉRDEMLED HOGY SZART SZEDJÉL BAZMEG); könyörgöm az a fekália LEESETT MÁR ÉS ODAKENT… milliárdnyi mikroorganizmus, köztük milliónyi kórokozó és parazita, azzal a lepottyanással máris a földre került!!!! Ugye ha a kakit felveszed, utána nem törölsz oda egy fertőtlenítő törlőkendővel??? Hoppá! Ehhez is csak egy kis értelem kéne! GONDATLAN KÖZTERÜLET VESZÉLYEZTETÉS … ezt a bűnt követ el a kutyás ezzel. A pisit pedig ugyebár nem lehet összeszedni kis zacskókkal… A lakótelepek körüli zöld területeken egy igényes anyuka sem meri a kisgyereke kezét elengedni, mert MINDENT finom filmréteg fed kutyaszarból és kutyahugyból. Halálos vírusokat is tartalmazhat eme kis kellemes réteg. Mely megintcsak nálunk balkáni cigányországban jellemző, kulturált helyeken igencsak döbbenten néznének, ha valaki egy kutyát egy lakóparkban is akár engedne dolgát végezni BÁRHOL szabad területen, leszámítva az arra elkerített kutyafuttatókat.
  Ha hazaérek akkor hiába törlöm meg a lábtörlőn a lábam, garantált hogy mind a kutyaszar, mind a kutyahugy vastagon kimutatható a cipőm talpán… A KUTYA CSAKIS KERTESHÁZBA VALÓ!!! HA NINCS KERTESHÁZAD, AKKOR NÉZZ SZEMBE AZZAL, HOGY ERRŐL LE KELL MONDJ!!!! SOK MINDEN MÁSRÓL IS LE KELL ÚGYIS… Ez egy közösségi minimum!!!!! Csak értelem és kulturáltság kérdése ezt belátni… Bár hogy otthon mi van már magánügy, ha valaki putriscigány szinten szeret élni, stresszelt-sokkban levő immunrendszerrel – ami miatt folyamatosan minden nyavajája van és nem tudja miért (én meg mondom: a hülyesége miatt, mert kis lakásban kutyát tart, és gondolom nem minden áldott nap nyalja végig az egész lakást, domestos-os vízzel), továbbá bűzben zajban, merthogy óóó a kis kedvencem… hát lelke rajta. De tény, hogy mérhetetlen undorító igénytelenség egy kutyával élni együtt egy lakásban, ami nem kertesházban, hanem társasházban, pláne lakótelepen van…!!! Kultúrember, igényes ember ilyet el nem visel. Nem csoda hát ha egyesek nem bírják tovább és ezért tesznek szögeket, mérget ki. Mert lakótelepeken, lakóparkokban, társasházakban ELVISELHETELEN a kutyás szomszéd, pokollá teszi az ember életét…

 8. Hat says:

  “Én már lassan oda jutok, hogy mérgezett kaját fogok szétszórni és kiírtom az összes kutyát a lakótelepen.”

  Nem a “gazdikkal” van a baj ? Meg eleve, a kutya nem tehet arròl, hogy korcs…

 9. Emerson says:

  “Azonban ezek a kis férgek, amik divatosak egy rakás agyhalott idióta baromnál lakótelepeken, elviselhetetlen ahogy visítanak.”

  De azokat legalább fel tudja rúgni még egy idősebb ember is, ha odamegy és megcibálja a nadrágja szárát. De egy nagyobb testű kutya akár meg is ölhet egy járókelőt. Azokat én jobban utálom. Elengedi a póniló méretű dögöt rohangálni, majd mikor elindul egy ember felé, üvölt utána a gazdája, hogy “Vissza, gyere vissza!” a kutya meg szarik a parancsra, mikor már huszadszor szól rá, akkor talán visszafordul.

  “HA NINCS KERTESHÁZAD, AKKOR NÉZZ SZEMBE AZZAL, HOGY ERRŐL LE KELL MONDJ!!!! SOK MINDEN MÁSRÓL IS LE KELL ÚGYIS…”

  Nem is értem, hogy ezt hogy engedhették meg egyáltalán. Disznót, tyúkot meg kecskét sem tart az ember a panellakásban. Ahogy nem önti tele földdel, trágyázza meg, majd szántja fel a nappalit csak mert az üresen áll és ő úgy dönt, hogy veteményest csinál belőle.

 10. ződ says:

  Micsoda ordenáré kretének szólaltak meg itt (már elnézést). Bunkó a gazdi, tehát etessük meg szöggel a kutyát? Idióták.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to Top ↑

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ. A honlapra látogatva beleegyezel alkalmazásukba. További információ.

A süti (cookie) egy kis adatcsomag, amely jó pár online szolgáltatás működéséhez elengedhetetlen. Ennek segítségével jegyzi meg például a szájt az előző hozzászólásod során használt nicknevedet (és így adataidat nem kell újra beírnod), de a sütik révén számlál látogatókat a Google Analytics szolgáltatása is. A sütiket bármikor törölheted gépedről, vagy beállíthatod a tiltásukat. Így persze a szájt működése nem lesz teljes értékű. Az Elfogadom gombra kattintva hozzájárulsz a sütik alkalmazásához.

Bezárom