A Zsolt által beküldött szöveg szerint az amerikai hírszerzés titkos adatgyűjtéséről információkat kiszivárogtató informatikus “kedden megszellőztette az Internet Chronicle riporterének“, hogy a HAARP-ot “arra használják, hogy a globális kapitalizmus leendő ellenzékét, azaz több millió embert megszüntessen vagy manipuláljon. Ezekkel a földi antennákkal a NATO képes globális szinten, távolról elhallgattatni a deviáns vagy felforgató elkövetőket a gondolatok eltorzításával” – idézi a lap Snowdent, aki maga állítólag egy Faraday-kalitkával blokkolja a rendszert.

A cikk valóban az Internet Chronicle oldalán olvasható, ahol az utóbbi napokban nagyon jól futnak a Snowden nevével színezett cikkek: az ufós anyag már 10 ezer feletti lájkot kapott, a SAURON-programos cikk 14 ezer felett áll, a chemtrailes cikkük pedig szintén tízezer lájk közelébe került. Az elmúlt napok legnépszerűbbje mégis fent idézett haarpos anyag, amelyet már több mint 19 ezren lájkoltak.

Snowden neve azonban nem garancia a sikerre: alig futott a haláláról beszámoló hír (68 lájk), Obama bocsánatkérése Snowden-ügyben (13 lájk) és az NSA-szivárogtató vatikáni elismeréséről tudósító cikk (377 lájk).

Ezek után talán már leírni sem érdemes, de azért legyen meg: az Internet Chronicle egy kamuhíreket közlő, szatirikus oldal, a szerzők hitvallásáról pedig itt olvashattok.

Köszi, hogy elolvastad a bejegyzést. Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!