Konspiráció sxc.hu

2013. június 28. péntek | Szerző: marinov

57

10 kérdés és válasz Paul Hellyer “magas szintű ufóbejelentéséről”

“Megtörtént a magas szintű bejelentés a földönkívüliek és a nemzetközi háttérhatalom létezéséről” – ígéri egy magyar felirattal is terjedő videó.


A felvétellel kapcsolatban többen is kérdeztétek, mit lehet tudni és mennyire kell komolyan venni az előadót. Lássuk előbb a videót, aztán a kérdéseket. 

Tényleg miniszter volt Paul Hellyer?

Igen. Az 1923-as születésű Hellyer változatos karrierjébe a hatvanas években egy kanadai védelmi miniszteri szék, majd egy miniszterelnök-helyettesi pozíció is belefért.

Mióta foglalkozik ufókkal?

Saját bevallása szerint már védelmi miniszter korában kapott jelentéseket földönkívüliekről, de akkor még nem volt ideje foglalkozni velük. A kanadai St. Paulban 1967-ben létrehozott ufóleszállóhely felavatására viszont már akkor sem sajnálta az időt. Aktív prédikátorkodást ufótémában 2005 óta végez.

Akkor miért csak most kapták fel?

Felkapták már korábban is, de most éppen egy májusi, volt amerikai kongresszusi képviselők által vezetett, idegen civilizációk földi jelenlétét vizsgáló közmeghallgatáson előadott beszéde kapcsán került újra előtérbe. Előadásában egyszerre állt ki amellett, hogy a világnak meg kell ismernie a földönkívüliek titkát, és mondott olyanokat, hogy “tud egy-két olyan dologról, ami nem biztos, hogy nyilvánosságra hozható, talán majd egyszer.”

Mit állít Hellyer a beszédében?

Nagyon röviden: mindenfélét. Kicsit bővebben kifejtve: megpróbálja elfogadtatni a világgal, hogy a Földön különböző céllal különböző földönkívüli fajok nyüzsögnek, több száz, ha nem ezer éve. Azért lenne fontos szerinte felfedni ittlétüket, mert a nálunk fejlettebb civilizációktól sokat tanulhatnánk, ami fontos lenne fennmaradásunk szempontjából.

Kik nem akarják ezt a fejlődést?

Hellyer szerint ugyanazok az érdekszövetségek, amelyek a sorsunkat irányítják. Vagyis: a Cabal, amelynek tagjai többek között a Bilderberg-csoport, a Nemzetközi Bankkartell, az Olajkartell és különböző hírszerző szervezetek. Céljuk egy világkormány létrehozása, ami “Mr. Rockefeller” szerint állítólag jól halad.

Mi a véleménye a tudomány ufóálláspontjáról Hellyernek?

Stephen Hawking különösen a bögyében van, amiért a világhírű fizikus szerinte mindenféle tévinformációkkal rémisztgeti az emberiséget a földönkívüliekről (többek között azzal, hogy félnünk kell tőlük, mert ha ránk találnak, akár el is pusztíthatnak minket).

Mi a teendő Hellyer szerint?

Hellyer paradigmaváltást hirdet: küzdeni kell a globális felmelegedés ellen, ki kell alakítani egy igazságos és fenntartható bankrendszert, és békében és harmóniában kell élni a földi és égi szomszédokkal.

Miért nem tudom követni Hellyer gondolatmenetét?

Túl azon, hogy összeesküvés-elméleti klisékkel telepakolt előadásában Hellyer maga is el-elkalandozik az ufótémától, az is nehezítheti a kilencperces videó értelmezését, hogy ez egy vágott anyag. Mondhatjuk azt is, hogy szerencsére, mert az eredeti, húsz percnél is hosszabb felszólalásában Hellyer mindenféle könyvekből idéz még, amikben úgy elmélyül, hogy a meghallgatásvezető elnöknek kell figyelmeztetnie ideje lejártára.

Ez most akkor végre egy hivatalos kinyilatkoztatás a földönkívüliekről?

Csak azért, mert Hellyer védelmi miniszter volt a hatvanas években, a most 90 éves egykori politikus kinyilatkoztatása nem sokkal hivatalosabb annál, mint amit Pataky Attila vagy Nemere István adna elő ufó témában.

Mennyire lehet Hellyert komolyan venni?

Annyira, amennyire a fent idézett gondolatok alapján az elmélet komolyan vehető. Kevésbé szigorú szkeptikusok Hellyer teóriájában pár pozitívumot is felfedezhetnek: ez legalább egy olyan összeesküvés-elmélet, amely tartalmaz néhány olyan célkitűzést, amelynek megvalósítását – a globális felmelegedés megállítását, a fenntartható fejlődést és a békét – talán senki nem bánná.

Fotó: sxc.hu


Ha tetszett a bejegyzés, lájkold az oldalt a Facebookon!

Hírlevél + Médiaajánlat
57 hozzászólás ehhez: 10 kérdés és válasz Paul Hellyer “magas szintű ufóbejelentéséről”

 1. Hat says:

  Shaddark : “mindenképpen szeretnék egy ilyen antigravitációs övet” — én is :-))

  Abban is reménykedjünk, hogy a harci gépek egyszer békések lesznek !

 2. xezs says:

  Én lopakodót akarok, nem antigrav övet! Azt lehet? Egy F-35-ös pont megfelelne :)

  Shaddark: Amúgy szerintem azért érzed lassúnak a fejlődést mert manapság azt szoktuk meg hogy gyorsan fejlődünk. Ha belegondolok hogy mondjuk 40 éve mi volt: GPS a fasorba’ se, számítógép még valami őscucc ami 2 épületet foglal el hatalmas elektroncsövekkel, mobiltelefon maximum a mesében meg a scifiben, autó már éppen van de inkább hagyjuk… Az elmúlt 100 évben szerintem fejlődtünk annyit mint mondjuk 1000-től 1500-ig, minden területen (fizika, kémia, matematika, stb). Ebben mondjuk közrejátszott a gondolkodás liberalizációja is, de nem kizárólagosan.

  Szóval Hat mondja jól, türelem, és minden meglesz :) Bár a legfajintosabb találmányokat mi már nem láthatjuk, addigra a föld alatt leszünk :( De örüljünk annak ami most van.

  Az átlagembernek meg úgy igazából sosem volt igénye a világ megismerésére,ez nem a mai kor eredménye. Gondold el hogy régebben, mondjuk 200 évvel ezelőtt mennyire kiváltság volt tanulni, a legtöbben a szülővárosukban (mit város, falu) éltek halálukig és nem sokmindent tudtak a külvilágról. Ez most sincs másképp, bár az internetnek és a tévének köszönhetően talán kicsit többet tudnak a tömegek is, bár a kertévék hamar belátták hogy itt nincs igény magasröptű gondolatokra szóval nyomatják a fost.

  úgyhogy szerintem ne írd a modern kor számlájára azt hogy sokan nem ismerik meg a világot.

 3. Shaddark says:

  Igen, az igazság az hogy amikor bevonultam 18 évesen, még C64-esre írtuk a programokat a rakétateszthez, ma meg virtualizált szerverekre telepítem a vállalati integrált rendszereket…
  Kb. 2005 óta leállt a nagyléptékű fejlődés hardver téren, vannak kisebbek meg kevesebbet fogyasztóak ugyan ami jó, de érdemi változások nem nagyon vannak. Persze a teljesítmény nőtt azért mert amit akkor kifejlesztettek abból most már 8-at raknak egy tokba, de hát azért na… :)
  De másban is ezt látom, az autók ugyanúgy szennyeznek és egyre költségesebb a fenntartásuk…

  Persze ha az elméleti alapok bővülnek akkor lehet mód a gyakorlati megvalósításokra is, csak nem nagyon hiszek bennük. Ha egy olyan téma pl. mint az űrutazás (amivel a világ 1. számú cégévé válhat bármelyik cég ezer évre aki eléri) nem motivál egy céget sem, akkor azt kell higgyem hogy egyszerűen mindenki szinten-tartásra hajt mert az éri meg nekik a legjobban.
  Ez pedig az emberiség érdekével ellentétes ugye. Szerintem.
  De innen csak kis szeletét látom a világnak, örülnék neki ha Hatnak lenne igaza, legyen úgy inkább :)

  Az átlagemberek régen sem, persze, sőt… De nem is ezt próbáltam írni, hanem hogy magukat, a környezetüket azért volt idejük is és türelmük is megismerni, lehet roszabbul éltek de jobban érezték magukat még úgy is ezerszer szerintem mint egy mai átlagember. Frusztrációk, lelki nyavaják meg képzelt betegségek nélkül. Persze anyagi síkon meg volt nekik valós helyette amik most már nincsenek, nem is azt mondom hogy jobb volt, hanem szerintem lelki téren fejlettebb lehetett mint a mai kor. Már leszámítva az egyházakat meg hasonlókat, azok már akkor is a képmutatásból, sunyiságból éltek… Csak kevesebb adóval is beérték :D

 4. Shaddark says:

  Marinov, az utolsó kommenteknél nagy kérés lenne részemről, hogy ne csak 5-öt hanem akár 15-t is láthassunk?
  Úgysincs alattuk már semmi érdemleges, elférnének… Én meg látnám ha folyamatban van még valamelyik téma :)

 5. marinov says:

  Tízre állítottam, remélem, ez is segít.

 6. Shaddark says:

  Köszönöm szépen :)

 7. Emerson says:

  Akkor már a hírcsatornák számát is növelhetnéd 10-ről 20-ra. Főleg mióta moderáltak lettek a hozzászólások, emiatt egyszerre engeded be őket, ami így gyorsan kiszorítja a régebbieket.

 8. marinov says:

  Hírcsatornában is 15-re állítottam.

 9. xezs says:

  Shaddark: Miből gondolod, hogy jobban érezték magukat? Ezt csak úgy tudnád lemérni, ha idehoznál egy 200 évvel ezelőtt élt átlagembert (valószínűleg földtúró parasztot) és hagynád hogy éljen itt pár évet, plusz mellé valakit visszavinnél oda ahonnan ő jön és otthagynád pár évre.

  Nem vagyok biztos benne, hogy a kísérleti alanyok tapasztalatai a te elméletedet támasztanák alá végül.

 10. Hat says:

  Szépen alakul az oldal, köszönjük Iván ! Ez is idevág, épp most olvastam :

  http://index.hu/tudomany/2013/07/12/az_lhc-t_nem_lehet_felfogni/

  Szillási és Barnaföldi már várja a kérdést, és mondja is a szokásos választ. „A CERN kísérletei általában nem valami közvetlen piaci forgalomban felhasználható végtermék létrehozására vannak kitalálva. Ettől függetlenül azonban a világegyetem jobb megértésére tett próbálkozások közben olyan technológiák fejlődnek ki és terjednek el a világon, mint például a World Wide Web, vagyis az internet ma ismert formája, vagy épp a gyógyításban, súlyos betegségek kezelésében használt orvosi diagnosztikai eszközök.”

  A szakemberek szerint általában kell néhány évtized, amíg az itt még csak kísérleti szinten használt megoldások valamelyikéből a világ többi része is tapasztal valamit. Szillási szerint a következő ilyen úgy húsz év múlva jelenhet meg. „A veszteségmentes energiatovábbítási rendszerek alapjai már készen vannak, és használjuk is őket a CERN-ben. Persze a száz vagy ezer kilométer hosszú, ellenállás nélküli áramvezeték még odébb van, de ha elterjed, akkor mondhatjuk, hogy a Higgs-bozontól lett olcsóbb a kenyér.”

 11. Baark says:

  …egyébként miért kell Nemere Istvánt úgy beállítani, mintha tökéletesen hiteltelen, kókler konteógyáros lenne? Először olvasgatni kéne tőle, igen sok könyvében próbálja józan ésszel, logikusan alátámasztani a dolgot, és ezt annak ellenére mondom, hogy komolyan nem vagyok megrögzött UFO-hívő, az írói munkásságát – és most nem a fiktívnek íródott műveiről beszélek – viszont maximálisan elismerem.

 12. Hellyer legújabb könyvét, a The Money Mafia címűt mutatja a http://wp.me/p2X0wC-HS oldalon, első magyar interjújában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to Top ↑

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ. A honlapra látogatva beleegyezel alkalmazásukba. További információ.

A süti (cookie) egy kis adatcsomag, amely jó pár online szolgáltatás működéséhez elengedhetetlen. Ennek segítségével jegyzi meg például a szájt az előző hozzászólásod során használt nicknevedet (és így adataidat nem kell újra beírnod), de a sütik révén számlál látogatókat a Google Analytics szolgáltatása is. A sütiket bármikor törölheted gépedről, vagy beállíthatod a tiltásukat. Így persze a szájt működése nem lesz teljes értékű. Az Elfogadom gombra kattintva hozzájárulsz a sütik alkalmazásához.

Bezárom