A soha nem látott Bruce Lee-erőfitogtatást ígérő videó természetesen nem valódi, mint az a felvétel végén ki is derül, a Nokia egy limitált szériájú telefonjának népszerűsítésére készült 2008-ban, a JWT reklámügynökség jóvoltából – írja a Snopes.

Polly Chu, az ügynökség kreatív igazgatója egy interjúban elmondta: megpróbáltak valami olyat kitalálni, ami hű Bruce Lee legendájához, és az emberek szívesen megosztják másokkal. Ez sikerült is nekik: már a próbaképpen feltett, rövid verziót is százezrek nézték meg egy nap alatt (a videó különböző változatait pedig azóta milliók).

Bruce Lee- Ping Pong (Full Version)

To promote a cell phone from Nokia, Bruce Lee was sponsored by Nokia in a PIng Pong tournament. But as a twist, he plays with his nunchucks.

És bár a videók végén egyértelmű az utalás a felvétel publikálásának céljára, megjelenését követően különböző fórumokon nagy vita alakult ki arról, eredeti-e a felvétel.

Nem az, Bruce Lee szerepét egy gondosan kiválogatott hasonmás játszotta el, a tökéletes illúzió élménye pedig egy kínai rendezőnek és az utómunkálatokat végző digitális szakembereknek köszönhető.

Ha fontos számodra a kamuhírek elleni harc, támogasd a munkám havonta egy kávé, egy magazin vagy egy könyv árával.