A Flickren is olvasható felhívás szerint a fotón látható embereket 2006. július elsejére trombitálták össze a wisconsini Beloit-ban. Az újrafeldolgozás a helyi, Friends of Riverfront nevű szervezet új rendezvényének promózására készült.

Az önkénteseket arra kérték, hétköznapi ruhában érkezzenek, de azért felhívták figyelmüket: kalap és napernyő lehetőleg legyen náluk, valamint szükség lesz egy kisebb hajóra is. Pár dolgot – például a kommentelők által is hiányolt majmot – végül nem sikerült beszerezniük a helyieknek, de a pártízezres lélekszámú település projektje olyan jól sikerült, hogy híre hamar túllépett a város határain.

A festmény a Bolondos dallamok egy korábbi epizódjában is megjelenik, ahogy Tapsi Hapsiék átfutnak rajta…

… 2011-ben pedig az amerikai Office sorozat használta fel, szintén promóciós célokra.

Georges Seurat francia festő, a pointilizmus úttörője 1859 decemberében született. Technikája tudományos színelméleteken alapult, képein keveretlen apró színfoltokat helyezett egymás mellé – olvasható az MTI életrajzában. A művész a palettán történő keverés helyett az optikai keverés módszerét alkalmazta, amelyet a néző szeme végez el. Egyik leghíresebb képét, a Vasárnap délután a Grand Jatte szigetén címűt 1886-ban mutatták be egy csoportos impresszionista kiállításon. Ha érdekel titeket, hogyan sikerült az idő múlásával átalakuló színeket megmenteni, itt egy interjúból megtudhatjátok.

Ha fontos számodra a kamuhírek elleni harc, támogasd a munkám havonta egy kávé, egy magazin vagy egy könyv árával.