Megfejtették a Solo Cup vörös poharának titkát, terjedt el a minap az interneten. A koleszos bebaszós játékokhoz is gyakran használt, kultikus pohár barázdái állítólag útmutatók a legnépszerűbb alkoholos italok megszokott adagjának kiméréséhez.

Az egy unciás csík a rövid italok, az ötunciás a bor, a 12 unciás vonal pedig a sör adagolásához nyújt segítséget – olvashatjuk a képpel is illusztrált “leleplezésben”.

A cég – mely nem annyira nem örül, ha termékét tivornyázó fiatalokkal azonosítják – a Facebookon válaszolt a közösségi oldalakon terjedő szóbeszédre.

E célra készített grafikájukban megemlítik, hogy ugyan valóban lehet egyezőség a vonalak és az adagok között, de ez csupán véletlen, majd megemlítenek más felhasználási módokat is (például csokoládészirupot és szájöblögetőt az egyunciáshoz).

A Snopes.com legendavadász oldalon is olvasható közleményük szerint a barázdák elhelyezkedése funkcionális célokat szolgál.

A gyors és jól elhelyezett válasszal persze nem mindenkit sikerült meggyőzni: a kommentelők egy része szerint hiába igyekszik a cég, az első verzió jobban illik a termék imidzséhez, más részük pedig már a szóbeszéd felvetését is vállalati PR-nak titulálta.

Ha fontos számodra a kamuhírek elleni harc, támogasd a munkám havonta egy kávé, egy magazin vagy egy könyv árával.