Konspiráció no image

2012. május 27. vasárnap | Szerző: marinov

2

Konteó: Gorbacsovék rendezték meg a moszkvai landolást?

Megosztom a Facebookon

1987. május 28-án tört be Cessnájával a szovjet légtérbe egy német hobbipilóta, Mathias Rust, bevallása szerint azért, hogy találkozzon Mihail Gorbacsovval. Akciója köré később különféle legendákat szőttek – idézi fel a történteket az MTI az akció 25. évfordulója alkalmából


Rust békemisszióként állította be útját, amellyel azt akarta elérni, hogy a két szuperhatalom közelebb kerüljön egymáshoz. A szovjetek viszont nem tartották olyan jó viccnek a lépést: a pilótát őrizetbe vették, majd négy év börtönre ítélték. Végül 432 nap után, 1988. augusztus 8-án kegyelmet kapott, és hazamehetett.

Rust akciója köré gyorsan legendákat szőttek. Az egyik legkedveltebb összeesküvés-elmélet szerint a berepülést a reformer Gorbacsov tábora rendezte meg, így szabadulva meg a hadsereg keményvonalas kommunistáitól. A Szovjetunió Kommunista Pártjának vezetője ugyanis a szovjet légierő kudarcát példátlan tisztogatásra használta fel, amelynek során mintegy 300 tisztet bocsátottak el – írja az MTI.


Megosztom a Facebookon | Megosztom a Twitteren

Hírlevél + Facebook + Médiaajánlat
2 hozzászólás ehhez: Konteó: Gorbacsovék rendezték meg a moszkvai landolást?

 1. Vamos Sandor says:

  Az utóélete sem gyenge a csávónak:

  http://www.spiegel.de/panorama/leute/0,1518,628964,00.html

  Miután kiszabadult az oroszoktól, egy hamburgi kórházba dolgozott, és ott egy nővér-tanuló beszólt neki valamit, ezért leszúrta. Ismét visszakerült a rácsok mögé 2 és fél évre.
  Mostanában kereskedőként ügyködik Észtországban, és pókerezget, nyilatkozata alapján nem kicsi az arca..

 2. peripetia says:

  Az mti-hírekkel vigyázni kell, mert már ezek is hazudoznak.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to Top ↑

Olvasd el ezt is:
villanykorte

A szájba rakott villanykörte legendája

Hadházi László stand-up előadása apropóján újra előjött a Legendavadászat bevezetőjében példaként emlegetett (ott nem kifejtett) történet a diákról, aki villanykörtét...

Close