Egészség szodabikarbona

2012. április 12. csütörtök | Szerző: marinov

27

Gyógyítja-e a rákot a szódabikarbóna?

“Megdöbbentő újdonságot” ígér a rákgyógyításban egy körlevél: egy Tullio Simoncini nevű kutató állítólag szódabikarbónával öli a daganatokat. A tudósok a fejüket fogják.


“EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL!  SZÓDABIKARBÓNÁVAL A RÁK ELLEN!!! MEGDÖBBENTŐ ÚJDONSÁG!!!

Dr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább kihangsúlyozzák a gombák elleni védekezés fontosságát, melyet megelőzésként otthonról is végezhetünk (…) tisztítókúrákon keresztül.

A nemzetközi hírű professzor nemrégiben Magyarországon járt, Hogy beszámoljon a könyvében is leírt természetes gyógymódról, amely forradalmasíthatja a rákterápiát. Huszonöt esztendős onkológia tapasztalatai alapján Simoncini nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a rák nem más, mint egy fertőzés, amelyet gomba okoz. (…)

Hosszas kutatómunka alapján arra következtetésre jutott, hogy a daganat “csak” egy tünet, s hogy a rákot gombák, pontosabban a Candida albicans okozza. Véleménye szerint, ha az ember ellenálló képessége megrendül, vagyis az immunrendszere legyengül, szervezetében mértéktelenül elszaporodnak az ott egyébként is jelenlévő gombák.

Simoncini a daganatok pusztítására egy újfajta természetes terápiát alkalmaz, sikerrel. Az agydaganat, a tüdő-, a mell-, a mellhártya, a hashártya-, a gyomor-, vastagbél-, a bőr-, a prosztata- valamint a húgyhólyagrák gyógyítására katéteren keresztül, infúzió formájában öt százalékos szódabikarbonátos oldatot juttat be a daganatot tápláló érbe, ezzel öblögeti, mossa a mellhártyát illetve, a hasüreget…” – kezdődik a levél, mely igazságtartalmának a januárban indult Ködpiszkáló blog járt utána.

A bejegyzésből megtudjuk: az American Cancer Society szerint Simoncini hipotézise hamis, módszerének hatásossága pedig nem bizonyított, sőt, veszélyes is lehet. Simoncinit a bíróság első fokon csalásért és gondatlanságból elkövetett emberölésért 3 év börtönre ítélte és eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától. Ennek ellenére – így a blog szerzője – Simoncini módszere hazánkban is megjelent, legalábbis ezt sugallja egy hivatalosnak tűnő, magyar nyelvű honlap.


Ha tetszett a bejegyzés, lájkold az oldalt a Facebookon!

Hírlevél + Médiaajánlat
27 hozzászólás ehhez: Gyógyítja-e a rákot a szódabikarbóna?

 1. istvan toth ezekiel says:

  Én nem hiszek Simoncini nek de az orvosi kamarának sem, mert a gyógyszer ipari érdekeket képviselnek minden. Hasonlít az olaj és az elktromos autók történetéhez, hatalmas gyógyszeripari csoportok léteznek, és hihetetlen üzlet ez. Gyógyszer is arany! Igen a szódabikarbóna jó dolog, de nem hiszem, hogy a rák csodaszere lenne. Lehet, hogy már létezik is!?!?

 2. Adani says:

  Dr. Lenkei (tudom szcientológus akkor pedig automatice hülye is, akinek nem szabad hinni), írt is könyvet erről. Cenzúrázott egészség, abban leírja ,hogy a van ellenszer, mert a legtöbb betegség hiánybetegség, valaminek a hiánya váltja ki, általában a vitaminszegény étrend.

 3. Emerson says:

  Tényleg szeretnék hinni azoknak, akik AZ EMBERISÉG ÉRDEKÉBEN teszik mindezt, vagyis zárnak börtönbe olyan embereket, akik nyilvánvalóan hülyeségeket beszélnek és hiszékeny embereknek árthatnak vele… DE!

  Ha ennyire a szívükön viselik a hiszékeny emberek sorsát, akkor
  – Hogy működhet évek óta, napjainkban Szcientológia egyház?
  – Hogy lehet napjainkban közel 6000 nyilvántartott fényevő?
  – Hogy nem zárták még be Molnár F. Árpád és David Icke oldalát?

  Ezek a tények sajnos megrendítik a bizalmamat abban, hogy elhiggyem, ők tényleg a hiszékeny embereket szeretnék óvni és védeni. De lehet, hogy velem van a baj és csak nem tudok elég erősen hinni a koincidenciában és mindenáron összefüggéseket keresek.

  Ezért gondolom inkább azt, hogy ha a szódabikarbóna nem is gyógyítja a rákot, legalábbis minden típusát, mivel ez egy gyűjtőnév, de egy olyan kutatási irányt jelölt volna ki, amit nagyon nem szeretne a gyógyszeripar, hogy bárki is ilyen irányba kutasson.

 4. Brumi says:

  Emerson:

  Hogy miért nem? Mert mindenkinek jogában áll hülyének lenni, lásd pl. Molnár F. Árpádot önmagában, a fényevőket vagy épp Icke hüllőlényeit – ezekkel senkinek sem ártanak. Viszont amikor egy !!!orvos!!! azzal jön, hogy megtalálta a rák ellenszerét egy hétköznapi anyagban, melyet viszont semmi sem támaszt alá, akkor az nagyon csúnya, főképp lelki károkat tud okozni, a rákos betegeknél, valamint azok csaldtagjainál azáltal, hogy súlyosan kiszolgáltatott emberek reményeivel él vissza.

 5. Brumi says:

  Adani:

  Nem igazán látom a különbséget a nagy gyógyszergyártók üzleti érdekei, valamint Dr. Lenkei elmélete szerint, mely utóbbinál természetesen a Lenkei által forgalmazott termékek vásárlása a helyes út. Én mindkét esetben üzleti érdekeket látok, csak a nagyságrend más.

 6. Emerson says:

  Brumi: Megpróbálok másképp fogalmazni. Egy olyan világban, ahol LEGÁLISAN működhet egy olyan TV műsor, ahol mosógép fűtőszállal hajtanak végre táv-gerincműtétet, már a puszta ténye is, hogy valakit letöltendő börtönbüntetésre ítélnek mert azt hirdeti, hogy megtalálta a rák ellenszerét alapjáraton gyanús.

  Főleg, amikor a szent és sérthetetlen tudományos elit is az alapján működik, hogy aki állít valamit annak kell bizonyítani, nem pedig nekik cáfolni.

  Akkor vagy mindenkit zárjanak börtönbe, aki orvostudományi kérdésekben tévedett (azaz nem tudta bizonyítani egy korábbi állítását), vagy bizonyítsák be, hogy ez az orvos rosszhiszeműen, szándékosan akart az embereknek ártani.

  Ennek hiányában továbbra is kiállok amellett, hogy sumákolnak és más áll a börtön háttérben.

 7. Névtelen says:

  Emerson: Ha valami nem létezik akkor lehetetlen bebizonyítani. Például egy anyagról se lehet kijelenteni, hogy nem okoz rákot, csak azt, hogy okoz. Ha nincs arra bizonyíték, hogy okoz akkor automatikusan a nem okoz kategória a helyes, mivel az a kiindulási pont(null hipotézis).

  Ugyanígy a bíróság se arról dönt, hogy valaki bűnös vagy ártatlan, hanem arról, hogy bűnös vagy nem bűnös, ugyanis a nem bűnös az alap, de az ártatlanság kihirdetéséhez külön bizonyíték kell.

  További olvasmány a null hipotézisről:
  http://psycho.unideb.hu/munkatarsak/balazs_katalin/matalapok/matalapok_ora10.pdf

 8. déjvid says:

  Emerson: nem csak csalás volt a vád, hanem gondatlan emberölés, ráadásul külföldön (gondolom USA valamely tagállama). Szóval szerintem inkább arról lehetett szó, hogy kimosogatta valakinek a mellhártyáját szódabikarbónával, ami egy nem tesztelt, nem alaposan megkutatott orvostudományi módszer, és a betege ebbe és pontosan ebbe belehalt. Itthon ez lenne a “foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége” tehát a műhiba.

  Amúgy divat a mindenkivel szembe menő orvosokban bátor prófétát látni, akiket a gonosz többség agyonlobbiz, de azért ez is erősen torz kép… már téma, de Geréb Ágnes szabadon bocsátásáért tüntetni meg az otthonszülést összemosni a szülészorvosok hálapénzével is ilyen; és az egész médiahisztiből azt hiányolom csak, hogy azok a szülő párok kiállhattak volna véleményt mondani, akiknek a gyerekét otthonszülés közben megölte vagy megnyomorította…

 9. Emerson says:

  déjvid: Ha ő saját kezűleg mosta a beteg mellhártyáját és bizonyíthatóan ebbe halt bele, akkor az más.

  Geréb Ágnes ügyét nem tanulmányoztam, de ez is egy érdekes kérdéskör, hogy ha bárki, aki a hivatalos állásponttól ellentétes dolgot hirdet vagy támogat, legyen az otthonszülés, természetes gyógymód vagy bármi egyéb, mintha csak arra várna mindenki, hogy elkövessen egy apró hibát, amivel megfoghatják. Ezzel szemben ha egy mandulaműtétnél véletlenül eret vág az orvos és a beteg majdnem elvérzik, akkor egy bocsival el van intézve.

  Ha orvosi műhiba következtében szellemi vagy testi fogyatékos lesz az újszülött akkor már perelhet a szülő, kérdés, hogy a bürokrácia útvesztőjében a jogi költségekről nem beszélve van-e rá lehetősége is.

  Ha az érfogót felejtik benne műtét közben, akkor is a fenti eset áll fenn.

  A hálapénz elmaradása miatti eltérő bánásmód pedig szinte bizonyíthatatlan. De ők megtehetnek bármit, ők a hivatalos orvoslás képviselői.

  Úgy lenne etikus, ha mindkét oldalon egyenlő lenne a kontraszt és természetgyógyászok leleplezése közben, akikkel elszaladt a ló nem feledkeznénk meg a másik oldal árnyoldalairól sem, különben akaratlanul is ugyanazt a hibát követjük el, mint azok, akik agyonmagasztalják a növényt, miközben a gyógyszeripart a földbe döngölik.

 10. Anonymus says:

  Geréb speciális eset, őt a pénzimádat vezérli. Az otthon szülésért sokkal több pénzt tesz zsebre, mint a kórházi orvosok ok fizetése és hálapénze együttvéve.

 11. déjvid says:

  A “hivatalos orvoslás” képviselőit azért sokkal nehezebb megfogni műhiba miatt, mert nagyon pontos protokollok szerint, csapatban dolgoznak. Természetesen úgy is előfordulnak komplikációk, csak éppen nem amiatt, hogy egy azaz egy valaki valamit rosszul csinált. Nagyon sok műhiba per van, ahol meghal a 75 éves, hatféle súlyos betegséggel kezelt beteg a kórházban, ahova egy hetedik, önmagában nem is éppen súlyos betegség miatt került be… Ahhoz nagyon komoly orvosi hiba kell, hogy megálljon a félrekezelés vagy valami egyéb vádja. Magyarán megmondva: a haldokló meghalásához nem kell hiba.

  A műtét közben elvágott érnél meg a végén mégsem hal meg a beteg, mert olyan a kórházi háttér, hogy a komplikációt el tudják hárítani. Háttér nélkül meg tragédia történik. Ez is ennyire egyszerű.

  Geréb Ágnesnél pedig a média álszentségét hoztam csak fel: mindenről szó van, érdekes módon azokról a szülőkről nincs, akiknél megnyomorította vagy épp megölte a babát. Igen, ha ez egy kórházban történik, legálisan és hivatalosan, akkor más a dolog. Akkor ugyanis utána lehet nézni, hogy milyen erőfeszítések történtek a beteg megmentésére; és nem, nem csoda, ha egy beteg az erőfeszítések ellenére meghal.

 12. Gibgab says:

  Déjvid, nyitott kapukat döngetsz. A Geréb Ágnes bábáskodása mellett meghalt baba szülei Geréb Ágnes mellett állnak ki. Én az ismeretségi körömben sok kórházban, műhiba miatt megnyomorított babáról tudok. Azokból max. milliós kártérítés lett, de az orvost nem marasztalták el.
  Eleve Geréb Ágnes esetét összemosni egy szódabikarbónával rákot gyógyítani ígérő csalóval – hát ne is haragudj – szánalmas.

 13. déjvid says:

  Nos, szánalmas vagy sem, elég hamar elment a beszélgetés a műhibák irányába. Azaz a cikkben említett orvost nem a nézetei miatt börtönözték be, hanem “gondatlan emberölés” miatt.
  Geréb Ágnest nem amiatt börtönözték be, mert eltiltás hatálya alatt gyógyított, hanem mert eltiltás hatálya alatt műhibát csinált. Nem kevés pénzért, gondolom.

  Nyitott kapuk ide vagy oda.

  Az illető szülők kiállásáról meg dobj légyszi egy linket. Köszi.

 14. Érdeklődve olvastam a cikket, nagyon kedves barátnőmet az elmúlt évben műtötték, így különösen érdekel a téma. Gondolom, mint mindenki másban bennem is kétségek vannak mindkét oldal irányában! Nem igen bízom az orvosokban, de a másik oldalon az a baj, hogy az a baj, erősen pénz orientált! A laikus embernek mindent meg lehet magyarázni, és mindennek az ellenkezőjét is. Tény: a férjemet az egészség ügy? tette el láb alól! Néhány éve majd nem engem is, gyógyszer által.! Ha nem jövök rá, hogy a gyógyszerrel lehet a gond, ma nem irom ezeket a dolgokat. Eddig még csak gondom lett, ha orvoshoz fordultam! pl. elmentem a fülemmel, az egészséges fülemet elfertőzték, évekbe tellett mire ki kisérleteztem mitől jön rendbe, mikor kértem, hogy azt írják föl, nem tették meg. szemészetre mentem, el fertőzték a szemem! Megint csak nekem kellett rendbe hozni. Amint említettem majd nem megölt egy gyógyszer, hólyag problémára kaptam, végül azt is magam hoztam rendbe. Csoda, hogy nem járok orvoshoz? Ehhez járul még az időnkénti kioktató, kritikán aluli stílus az orvos, és az az orvos írnok ! részéről!Akkor még az indiszkrécióról nem is szóltam.

 15. Nem említettem meg, hogy jobban bízom a gyógyteákban, és bizonyos táplálék kiegészítőkben. A mostani egészségügyről meg inkább betegségügyként lehetne beszélni. Hogy a szódabikarbónáról is ejtsek szót, én mosásra használom! A cukrász diszkontban 180 ft egy kg, gazdaságosabb mosópornál, és nem olyan környezet szennyező! Megemlíteném még, hogy akkor mi a teendő, amikor az egyik orvos felülírja-nem épp barátságos módon- a másik diagnózisát, illetve kezelési módját? Kinek kell hinni akkor? Még lehetne sorolni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to Top ↑

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ. A honlapra látogatva beleegyezel alkalmazásukba. További információ.

A süti (cookie) egy kis adatcsomag, amely jó pár online szolgáltatás működéséhez elengedhetetlen. Ennek segítségével jegyzi meg például a szájt az előző hozzászólásod során használt nicknevedet (és így adataidat nem kell újra beírnod), de a sütik révén számlál látogatókat a Google Analytics szolgáltatása is. A sütiket bármikor törölheted gépedről, vagy beállíthatod a tiltásukat. Így persze a szájt működése nem lesz teljes értékű. Az Elfogadom gombra kattintva hozzájárulsz a sütik alkalmazásához.

Bezárom