Konspiráció sxc.hu

2011. december 01. csütörtök | Szerző: marinov

13

Továbbra sem jön a világvége

Sorra szólalnak meg a szakértők azt követően, hogy a múlt héten “újabb bizonyíték” bukkant fel a 2012-re ígért maja világvégével kapcsolatban. Szerintük a jelek inkább a múltra, mint a jövőre utalnak


A szakértők szerint továbbra sincs okunk félni, ma például a német Sven Gronemeyer nyilatkozott úgy, ahogy a múlt hét óta többen is: a maja utalás nem a világvégét, csupán egy időszak végét jelöli. Ugyanezt gondolja David Stuart texasi kutató is, aki szerint a most bemutatott téglán szereplő dátum egybeesik a 13. baktun végével (a baktunok körülbelül 394 éves időszakok, a 13-as szám pedig a maják szent száma volt). Stuart szerint az utalás inkább történelmi feljegyzés, mint prófécia.

A Mexikói Nemzeti Antropológiai és Történelmi Intézet – mely a lavinát bejelentésével újra elindította, de mely maga sem tartja megalapozottnak a világvégés elméleteket – a múlt héten számolt be a 2012-re történő második maja utalásról. Korábban szakértők csak egy tortuguerói kőtábláról tettek említést, az intézet azonban most bejelentette: Comalcalco romváros területén is felfedeztek egy téglára vésett utalást a dátumra.


Ha tetszett a bejegyzés, lájkold az oldalt a Facebookon!

Hírlevél + Médiaajánlat
13 hozzászólás ehhez: Továbbra sem jön a világvége

 1. zsolti says:

  A cím min alapszik? Mert ha teljesen hülyeség is a maják jóslata, meg nem is erről szól, attól még nem tudhatjuk biztosan, hogy “továbbra sem jön a világvége”. Az már egy jobb cím lenne, hogy “A maják jóslata nem a világvégéről szól”.

 2. buksy says:

  nem a világ vége jön! hanem az önpusztitás. a drogok illegálisak, … de van valami uj, ami legális, olcsó és azt mondják “jó”
  http://www.youtube.com/watch?v=YWC98iRgP-8

  konkrétan mérgeket használ fel az emberiség, mivel a kábitoszerek illegálisak. a mérgek pedig növényi tápsók, .. egy rovar és bogárirtó szerek, stb … de legális, és olcsó postai uton rendelve beszerezhető.

  2011. a tv is beszámolt erről, megalapozva ezzel a 2012 őt, ahol mindenhol mindenki de legalábbis nagyon sokan ezt használják majd, hisz ezt lehet. csakhogy abba nem gondolunk most bele, h mi lesz a felhasználokkal évek mulva? mi lesz az emberrel? mit okoz a szervezetben egy bogárirtó szer? egy növényi tápsó? … 2012 olyan mértékben elterjed a felhasználása, h emberek 1000ei halnak bele, majd akik tulélik pedig a szervezetükben okozott elváltozás hatására lesznek évek mulva valamilyenek, és meglehet, h. a resident evil nem csak film lesz, hanem most alapozzuk meg a saját pusztulásunk 10 20 30 év mulva, … az ujabb és ujabb leszületett generációink személyében. miért ne lehetne igaz? hisz a maják is megmondtak valamit, és a tvben is bemutatták már az esetet? simán lehet véletlen összefüggés! ha esetleg ez történne, … ezeket a sorokat én szültem meg.

  a járványokkal is önmagát pusztitotta az ember 50 100 évekkel ezelőtt, … most szintén ezt történik. hisz mit mondtunk évekkel ezelőtt? nem kell ide háború, majd jön az atom. az atom tul kegyes halál lenne a pusztitásunkért amit a bolygónkon véghez vittünk miota civilizált világgá lettünk.

  joccak mindenkinek!

 3. DodyG says:

  Sziasztok!:)))

  Olvasgatom én is ezeket a világvége-dolgokat, és van ehhez kapcsolódóan egy megjegyzésem.
  Sajnos, nem tudom, a neten fellelhető-e valahol, ill hogy egyáltalán érdemes lenne-e akár a guglival is utánanézegetni, de valamikor úgy kb 30 évvel ezelőtt:DDD, az egyik Galaktikában asszem, volt egy novella, ami hasonlóü témáról íródott, h t.i. egy tudós szerint a keselyűk megérzik a halálukat. A tudós elkezdte kutatni, és rájött valahogy, ez hogy észlelhető, ezért elkezdte összefogdosni a keselyűket.
  A vége pedig az lett, h megőrült, mert minden egyes elfogott keselyű egy bizonyos dátumot mutatott a halálra, és az emberke azt hitte, h az lesz a világvége.
  ÁMDE!!!
  Mivel csak a halott keselyűkből lehetett kinyerni ezt a tudást, és valóban érezték a haláluk napját, de a tudós azt hitte, h a minden keselyű által mutatott nap, mivel ugye, mindegyik ugyanazt a napot mutatta kb, szal kiderült, h nem a világvége lesz akkor, hanem csak a keselyűk számára lett világvége, mivel kihaltak, az őrült tudósnak köszönhetően…

  Így aztán, itt folytatva egyik előző hsz-emet, amit a Vágó úrral kapcsolatos hír után kezdtem el, kiderült /na, azért hozzáteszem, h ez csak novella volt, sztem kb minden tudományos alapot nélkülöző, ámde érdekes történet:DDD/, h volt benne valami, vagyis egy bizonyos világvége dátumot mutatott a dolog, csak nem az egész világ végét, hanem csak a keselyűkét…

  Bocs, ha nem teljesen jól idéztem az említett novellát, de mentségemre legyen mondva, h nagyon rég olvastam, így csak homályos emlékeim vannak ezzel kapcsolatban!:)))
  Persze azért, ha sikerül ide visszanézzek, és lesz még valaki, akit érdekel a dolog, és sikerrel utána tudna járni, és megtoldaná a hsz-ét egy linkkel az említett novellához, azt naon cépen megköszönném!:)))

  Sziasztok, mindenkinek további kellemes karácsonyt kívánok, és békés, boldog új esztendőt is:

  Dody
  :)))

 4. DodyG says:

  Bocsi, kb sikerrel jártam!!:)))

  Íme:

  http://www.csillagvaros.hu/forum/viewtopic.php?f=62&t=1378&start=20

  Kb az aljánál:

  “Re: Álljunk meg egy szóra!

  Szerző: Gyarmati László (Laccos) » 2009. december 16., szerda 13:43
  Ha jól emlékszem – elég régen olvastam a könyvet – , akkor a keselyűk a saját halálukat érezték meg, hisz rengeteg kisérleteztek velük a könyvben, hogy a hőn áhitott eredményt megkapják. Ezért ki is irtották a keselyűk nagy részét. És mivel ez 1984-ben volt, ezért lett akkor a világvége – a keselyű szempontjából!

  “Erről jut eszembe Hernádi Gyula Frankenstein című könyve. A főhős – Kontra Sándor – felfedezi, hogyan lehet keselyük agyából tudományos alapon megtudni mikor lesz vége a világnak. (Hiszen a keselyűk megérzik a halált, tehát agyukból kivonva a megfelelő anyagot mi is megtudhatjuk). A tudósok nekiállnak a fejlesztésnek, és valóban ki is derül, hogy a világvége 1984-ben lesz. Hogy lehet akkor, hogy mégis itt vagyunk? No hát ezért kell elolvasni ezt a könyvet!””

  Hurrá!!:)))
  Bocsi, további jó éjeket!:DDD

 5. DodyG says:

  Kedves buksy! :)))

  buksy szerint:
  2011. december 02. péntek – 00:09

  Bocsi Tőled is, de nem tudom, miért és honnan veszed, h mindenki mérgezi magát?!
  Részemről annyira nem:)))), legalábbis semmi EMO vagy hasonló érvagdosás, max kajálok…:))) Jó, tudom, ott is eszem a sok E-akármennyit, de amennyire lehet, nem teszek ilyet, kivéve psze néha, főleg ilyenkor, ajándékozgatáskor:DDD a zselés cuccokat, azokban biztos rendesen van E-betű…

  De mérgeket, meg hasonlókat nem szedek, psze ugye, gyógyszereket sem, mert hülyeség ellen még nem találtak ilyet fel:))), de komolyan, semmi olyasmi, amire gondoltál.
  Viszont kissé talán túl komornak tűnik a hsz-ed, mintha…

  Sztem azért nyugodj meg:
  nem minden ember kábszerezik, és igaz, h sajna időhiány, illetve az időjárás kegyetlensége:DDD folytán nálam kb 4-5 éve nem volt permetezve, pedig mindíg akarok, mert tele vannak a fák mindenféle bugarakkal:))), meg qkacokkal, de amikor jó idő van, dolgozok, amikor otthon vagyok, esik az eső, amikor minden összejönne, akkor meg vagy még fagy van, vagy már kipattantak a rügyek… De ha minden teljesen klapopol, akkor meg épp átalszom a napot…:DDDDD

  Szóval szerintem nyugi, és a maják jóslata sem tutkó, ezért ne add el még a házadat!:)))
  Am meg, ha jól emléxem, vmi olyasmi volt a jóslat, és nem csak a naptárak vége mondja, hanem kifejezetten jóslat volt, h felébred egy óriás…

  Ha most naon borús akarnék lenni, megemlíteném a szibériai bazalt-árakat, mint eseményt, amikor ilyesmi lehetett, egy óriási, több ezer, bár a TV-ben épp millió éveket mondtak, de hát azért óvatosan hiszek lassan el bármit is…:DDD, szal sokáig folyt a láva, és a kibocsájtott gázoknak köszönhetően lett jéggolyó a Föld…
  Valami ilyesmire gondolok, ill a TV is példának a Yellowstone Nemzeti Park alatti “szupervulkán” kitörésére gondolt, vagy akárnmi másra is, ugyanakkor kénytelenség van:
  mivel eddig senkinek a világvége, ill Y2K elképzelése nem vált be, ezért sztem kár idegeskedni.

  De ha nagyon be vagy indulva, és valamit tenni akarsz, akk sztem nyugodtan Te is megtehed, h egyszerűen csak JÓ EMBER leszel, és úgy élsz, h ha visszatekintesz, akk ne kelljen semmit szégyellned vagy megbánnod!
  Ha ezt megteszed, akk a lelkiismereted tiszta lesz, a közérzeted jó, vidám maradsz vagy leszel, ezáltal a környezetedet is felvidítod, boldogabbá teszed a világot!
  És amennyire tudod, kerülöd az általad említett dolgokat.

  Sztem ennyi a lényeg, nem a pénz, a mérgek meg hasonlók, mert azokon úgyis Te is csak mérgelődni tudsz, tenni ellene semmit. Szóval fel a fejjel, és meglátod: a vidámság, az IGAZI boldogság valóban gyógyít, ingyé’ van, és nem sarlatánság!:DDD Sőt: ha a azzal kezded, h pl a boltban rámosolyogsz az eladóra, a pénztárosra, esetleg vicceskedsz kicsit /bár, hát azért azt óvatosan…:))))/, akkor máris többet tettél, mint remélted, mert mások életét is felvidítod. Nem tudhatod, ki mennyire fáradt, kinek mekkora baja-problémája van, sztem az a kis mosoly mindenkinek vidámságot lop a szivébe!:)))

  Sőt, ezt ajánlhatom mindenkinek, aztán reméljük, kicsit szebb lesz az életünk!:)))

  Jó éjeket!

  Dody
  :DDD

 6. DodyG says:

  http://www.astronet.hu/vallas-es-tudomany/talanyok/2012-egy-uj-vilag-kezdete-102251.html

  Ezen a linken ELVILEG!!! egy közel tudományos valami van, legalábbis azt mondja a cikk elején az író, h olyan tudós által kutatott dolog, aki tudományos kutatós tudósos…:DDDD

  Tehát elvileg nem rosszra kell gobndolni, hanem egy “új kor hajnalára”!:DDD Bár nekem épp elég lesz a holnapi nap hajnalára gondolnom…:DDD

  Jó éjeket és a legjobbakat is!:)))

  Dody
  :)))

 7. Dunai says:

  Aztaz…. asztrológus nem tudós, ezt jobb, ha egy életre megjegyzed. És még a
  maja naptárat is Maja Naptárnak írja, hát németek vagyunk mi?
  Az egész nagy zagyválás, semmi konkrétum, csupa parasztvakítás…ismerem az ilyeneket. Hullám, kozmikus energiák, tudatállapot-váltás, metaforák… s közben érvelési hibák hada. Ez nem tudomány.

 8. Pingback: Ezzel a kocsival túlélhetjük a maja világvégét | Urban Legends

 9. DodyG says:

  Sziasztok!:)))

  Urban Legends /2012. február 05. vasárnap – 18:13/:
  :)))
  Bocsi, azt azért jelzem, ha még nem tettem volna meg: NEM hiszek a “világvégében”, bááár… azért dec 20-án éffélre megeszem az összes kaját otthon!:DDD

  Am komolyra fordítva a szót: eléggé utánajártam a dolgoknak közben, és kiderült, h ez a világvége pár dolog alapján lett “meghatározva”:

  1: vége lesz a “nagy ciklusnak” /már nem emléxem, h ez a baktun vagy a katun-e…/

  2: a maja valamilyen monda szerint az Istenek az embereket már párszor elpusztították, és amikor majd most jól lejár a nagy kör, akkor valszeg megint ez lesz a történés… :)))

  Ezzel kapcsolatban psze pár dolog felmerült okos kis buksimban.

  Az egyik az, h ha mégiscsak lesz egy ilyen “világvége”, az vajon csak a dél-amerikai részre korlátozódik, hisz ugye a maják arrafelé mászkáltak:))), avagy olyan globális lesz-é, mint mondjuk a Vízözön??

  A másik, ill egy másik pedig az, h totális világvége lesz-e, vagyis HA globálisan lesz, akkor totális lesz-e, tehát mondjuk az egész emberiség-állatok-növények-kb minden elpusztul-e, vagy csak “Szodoma-Gomora”??
  Tehát csak az emberek, és CSAK az emberek egy része?

  Aztán psze, ugye, marad az a lehetőség is, h nem lesz semmi, és megint mehetek kaját venni 22.-én…:)))) Mert azért azt az egy napot, biztos, ami ziher, kivárom…:)))

  A “világvégékkel” kapcsolatban psze azért lenne 5letem /már ugye, ha csak urban-legend, akkor is, bár ez épp ELVILEG létező, talán tudományos nézet is, ha jól emléxem/:
  amolyan “időelágazások”, avgy párhuzamos univerzumok létének feltételezése esetén bármely esemény létrejöhet bármikor, ill mindennek az ellenkezője is, csak a változásokat azok, akiknél az NEM következett be, nem tapasztalják, így nincs ott világvége…
  Továbbá ezzel kapcsolatban is elgondolkodtam, h ha mondjuk ez létező dolog, akkor ELVILEG lehetett valóban akár több világvége, eljöhetett az Antikrisztus is, becsapódhatott olyan meteor, amit épp nem láttak, csak amikor már késő volt, és mindez egy időelágazás miatt egy másik Földön történt…

  Esetleg, ha már itt tartunk, és kissé fantáziálgatok, mint mondjuk a “13. emelet” c. filmben van: mi csak egy program vagyunk egy baromi jó számítógépben, és mondjuk egy világvége előferdülhet úgy, h lekapcsolják ezt a gépet… Bár EZ nem volt abban a filmben, de lehettt volna…:))) Végülis egy szimulált világban, tehát egy PC-programban nem lehet kivételes esemény az, ha leállítják a futását….

  Szóval van pár olyan dolog, ami miatt akár lehet is világvége, és az csak a véletlenen múlik, h én, aki most ezt írom, melyik felében leszek majd akkor éppen és ott, amikor a dolog történik: abban, ahol lesz, vagy abban, ahol csak kamu az egész…:))))

  De természetesen ez csak az én logikám szerint megy, ugyanakkor fel szeretném hívni mindenki szíves figyelmét egy kicsit közelebbi eseményre, ill pár “irodalmi” műre.
  Az egyik a Bibilia, amiben szintén meg van jövendölve /bár még csak közelítő dátummal sem/ egy ilyen esemény, amikor is Armegiddónál megütközik a világosság és a sötétség serege, és eljön a végítélet…:)))
  A másik pedig az a hír, h nyilvánosságra hozták a “harmadik fatimai titkot”. Ez is valamiféle végről szól, bár ha jól olvastam, akk jelenleg még senki nem tudja, h csak a katolikus egyház végét jövendölte-e meg…

  Szóval most nincs sem évezred-váltás, sem évszázad-váltás, mégis előbukkannak ezek a dolgok. Ha ugyan nem is hisszük el, mint én sem:))), azért nem árt, ha kissé utánanézünk, mert ha ez a téma érdekel valakit, elég sok tudományos dolgot lehet olvasni-látni-hallani…
  Már psze, ha elhisszük, h azokon a köveken a hieroglifák /bocs, a maják is kb azzal írtak…:DDD/ jelentése az, aminek lefordították, a naptárak is az/ok/ és úgy van/nak/, ahogy kitalálták, tehát végülis ez is egyfajta “hit”, csak a tudományban….
  Szóval megcsontosodott marxista tudomány, ateitmus és egyebek ide, vagy oda, minden, amit tanulunk, amiről beszélünk, amin gondolkodunk kb igazából csak hit abban, h igaz az egész addig tanult és tapasztalt életünk. :)))

  Bocsika, most kb ennyi voltam, a kérésem a “szokásos”:
  ha BÁRKI valamit óhajtana közölni, esetleg vitázni velem, nagyon szívesen meghallgatom, bár megvallom őszintén: bármekkora barmoság is az én hitem, tehát amiben hiszek, nem igazán gondolom azt, h azon bárki is tudna változtatni…:)))
  De nagyon szívesen társalgok-emilezek-személyesn beszélgetek bárkivel ilyen témákról, főleg ha van valami olyasmi a tarsolyában, amiről nekem gőzöm sem lehet…:)))

  Sziasztok, bocsika a zavarásért, mindenkinek további kellemes, szép nyarat, jó egészséget, sok sikert és szerencsét is:

  Dody
  :)))

 10. Shaddark says:

  buksy “mi lesz az emberrel? mit okoz a szervezetben egy bogárirtó szer? egy növényi tápsó?”
  Hát, fejlődni fog azáltal hogy a degenerált része kihullik közülük…
  Nem kötelező szedni, ha valaki csak azért “mert ezt lehet” bogárirtót zabál arra szerintem nincs is igazán szüksége az emberi fajnak, inkább csak hátráltató tényező a fejlődésben az ilyen :)

 11. SHREK says:

  SZIASZTOK!

  Szerintem nem lesz világ vége,mivel ha az lenne akkor mért csak 2012-ben kezték el komolyabban hirdetni??

 12. Shaddark says:

  Nem 2012-ben kezdték – korábban is voltak ilyenek.
  98-2000 ben pl. a Nostredamus videók meg sok minden más is…
  Csak ugye nem jöttek be így elfelejtették őket – de 10 évente mindig van ilyen hullám.

 13. Pingback: A majáknak is elegük van a világvége-jóslatokból | Urban Legends

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to Top ↑

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ. A honlapra látogatva beleegyezel alkalmazásukba. További információ.

A süti (cookie) egy kis adatcsomag, amely jó pár online szolgáltatás működéséhez elengedhetetlen. Ennek segítségével jegyzi meg például a szájt az előző hozzászólásod során használt nicknevedet (és így adataidat nem kell újra beírnod), de a sütik révén számlál látogatókat a Google Analytics szolgáltatása is. A sütiket bármikor törölheted gépedről, vagy beállíthatod a tiltásukat. Így persze a szájt működése nem lesz teljes értékű. Az Elfogadom gombra kattintva hozzájárulsz a sütik alkalmazásához.

Bezárom