Hoax Nicolas_Poussin

2010. június 05. szombat | Szerző: marinov

84

Hogyan lett Jézusnak szeretője és gyermeke?

Milyen értelemben tekinthető történelmi munkának a Da Vinci kód alapjául szolgáló könyv, amely megismertette a világgal a Sion-rendet? A szerzői által történetileg megalapozottnak csúfolt munka a konteók specialistájának boncasztalán.


Az ismert történelemmagyarázó Henry Lincoln 1969-ben egy papírkötésű könyvet vásárolt a franciaországi Cévenne-ekben – kezdi a hosszú történetet David Aaronovitch, a közelmúltban megjelent VUDU-történelem című könyv szerzője. A Gérard de Sède által írott Az elátkozott kincs egy ismeretlen 19. századi papról szól, aki talál valami rendkívülit a templomában, majd új tudása birtokában hatalmas vagyont halmoz fel. A fiktív könyv egy hiányossága azonban felkeltette Lincoln figyelmét, és miután megbízást kapott a BBC történelmi-régészeti magazinjától, a Chronicle-tól a téma feldolgozására, három ismeretterjesztő filmet is készített a témában. 1975-ben aztán Lincoln segítséget kapott a regényíró Richard Leigh-től, és megismerte Michael Baigent pszichológust is. Közös munkájuk 1982-ben jelent meg, a Szent vér, szent Grál címmel.

A sztori, amely Dan Brownt is megihlette

Ebből „kiderül”, hogy Jézus és Mária Magdolna szerelmi viszonyt folytattak, és e kapcsolatból gyermek is született. Jézus keresztre feszítése után Mária Magdolna a gyermekkel – vagy gyermekekkel – Gallia déli részére menekült, és az ottani zsidó közösségben rejtőzött el. Négyszáz évvel később Jézus egyik leszármazottja beházasodott egy arisztokrata családba, és megkezdte a későbbi Franciaország területeinek egyesítését. Ez a család tehát, a Merovingok, nemcsak királyi dinasztia, hanem a Messiás vér szerinti örököse is volt. Aztán hosszú időre illegalitásba kényszerültek, és az előkelő Lotaringiai-ház címere alatt tűntek fel újra. Királyi rangra ezután már csak akkor emelkedtek, amikor az első keresztes hadjárathoz csatlakozott Godfrey de Bouillon kieszközölte, hogy Jeruzsálem első királyává koronázzák.

Az erre vonatkozó jóslat elfogadható beteljesedésében segítségére volt egy titkos társaság, amely Sion-rendnek nevezte magát. Ők alapították meg aztán a templomos lovagok rendjét is, amelynek 1307-as feloszlatása után a Sion-rend maradt a vérvonal folytonosságának záloga. A rend működése továbbra is titkos, de tagjai időről időre elhullajtják létezésük jeleit. Földalatti működésének 650 esztendeje alatt a Sion-rend nagymesterről nagymesterre adta tovább a titkot. A párizsi Bibliothèque Nationale-ban letétbe helyezett lista tanúsága szerint betöltötte a hivatalt Sir Isaac Newton, Victor Hugo, Claude Debussy, Jean Cocteau és Leonardo da Vinci is. A titokra homályosan utaló művészi alkotások közé tartozik Nicolas Poussin festménye, az Árkádiai pásztorok (lásd alul) is, amelyen egy sírbolt látható.

A hátrahagyott árulkodó nyomok miatt a rend végül lelepleződik: Rennes-le-Château papja, Bérenger Saunière 1885-ben egy vizigót oszlop belsejében megtalál néhány pergament, majd megfejti a rejtjeles szöveget, amiből rájön, hogy az írás Jézus vérvonalára vonatkozik, és zsarolni kezdi az egyházi hatóságokat.

Az árulkodó jelek…

A gáncsoskodók azonban hamar kipécézték a történet néhány valószínűtlen elemét – hívja fel a figyelmet Aaronovitch, és fel is sorol párat. Érdekességként említi, ahogy a szerzők Jézus leszármazottjának Meroving házba való beházasodásáról írnak, miközben addig az időpontig már ezrével kellett létezniük Jézus-leszármazottaknak, a Sion-rend mégis csak egyet pártfogol közülük.

A következő nehézség az, hogy a vérhordozónak kikiáltott, Lincolnék által később megtalált Pierre Plantard sosem mondta, hogy az Isten Bárányának kései leszármazottja lenne, sőt, tagadta ezt.

A harmadik ellenérv, hogy a jelek szerint a Grál-történet – a kehellyel, a vérrel és a többivel – semmilyen formában nem létezett, míg egy 12. századi költő meg nem alkotta a poézis valósága számára.

Negyedszer, Saunière templomának belül üres oszlopa valójában tömör, tehát abban nem találhattak semmit, a Rennes közelében levő sírbolt pedig, amit állítólag Poussin képe ábrázol, valójában 1903-ban készült, míg maga a festmény, az Árkádiai pásztorok 250 évvel korábban.

… és a megfejtés

Aaronovitch könyvében rámutat: az összeesküvés középpontjában álló Pierre Athanase Marie Plantard már ifjúkorában különféle antiszemita és anti-szabadkőműves fantomcsoportok létrehozásában vett részt. Ő volt aztán az, aki 1956 nyarán bejegyezte a Sion-rendet, a „kis költségű lakásépítés jogának és szabadságának védelmére” alakult társaságot.

Ezzel párhuzamosan, a francia sajtóban 1956 januárjában egy Noël Corbu nevű Rennes-le-Château-i vendéglőtulajdonostól eredő történetek jelentek meg. Corbu volt ekkor a Saunière-birtok tulajdonosa, és azon törte a fejét, hogyan tehetné ismertebbé elszigetelt szállodáját; végül aztán kitalált egy hangzatos mesét a kincsről és a templom belül üres oszlopairól.

Nem sokkal később Corbu találkozott Plantarddal, akinek a Saunière-mese azonnal megragadta a fantáziáját, és hozzálátott egy könyv megírásához. Ebbe új részleteket is belefoglalt, például hogy a vizigót oszlop belsejében talált pergamenek a letűnt Meroving dinasztiához vezetnek el. Barátja, Philippe de Cherisey – egy iszákos, de okos arisztokrata – Plantard kedvéért el is készítette a hamis pergameneket, és azokat elhelyezték a Bibliothèque Nationale-ban, hogy azután felfedezzék őket mint Plantard történetének bizonyítékait.

Sajnálatukra a silányul megírt Plantard-munkára nem találtak kiadót, azonban egy jótollú ismerős, Gérard de Sède írását 1967-ben már megjelentették. Plantard, de Cherisey és de Sède ez idő tájt folytatott levelezéséből több tucat levél fennmaradt, ezek részletezik, hogyan halad az átverés, milyen cáfolatra mit érdemes válaszolni. Egyik megoldásként azt találták ki, hogy konstruálnak egy történetet, amelyben szerepet kap Plantard fiktív rendje, és a dokumentumot elhelyezik a Bibliothèque Nationale-ban. És lám, valóban ott volt a dokumentum, míg csak Henry Lincoln meg nem találta, aki így – a BBC-t is magával rántva – a francia csalók horgára akadt.

Mindezt 1983-ban, azaz nem sokkal a Szent vér… megjelenése után derítette ki egy Jean-Luc Chaumeil nevű újságíró, akinek ma is birtokában van egy 44 oldalas vallomás, amit Philippe de Cherisey tett neki. Átverés volt az egész: először a történet váza készült el, majd fantáziadús mesevilágot szőttek köré, amit hamisított dokumentumokkal alapoztak meg.

A résztvevők indítékai Aaronovitch szerint különbözők lehettek: de Cherisey imádott kódokkal játszadozni, Plantardot vonzotta a gondolat, hogy egy titkos társaság tagjaként a világ szervezője válhat belőle, és voltak olyanok is, akiket egyszerűen csak a pénz érdekelt. Bizonyára ők sem értették, hogyan sikerülhetett olyan jól a trükk, hogy a BBC is benyelte. Talán annak köszönhetően, amit Umberto Eco álarcheológiai regényparódiájában, A Foucault-ingában szereplője szájába ad: „…az ilyen emberek bármire vevők, csak az a fő, hogy az ellenkezőjét olvassák mindannak, amit az iskolában tanultak.”


Ha tetszett a bejegyzés, lájkold az oldalt a Facebookon!

Hírlevél + Médiaajánlat
84 hozzászólás ehhez: Hogyan lett Jézusnak szeretője és gyermeke?

 1. Xezs says:

  Ja és különben meg mennyire nagy áldozat olyannak meghalnia aki képes feltámadni? Olyan mintha lenne száz autóm és összetörnék egyet csak úgy hobbiból.

  A megváltás is egy bazi nagy önámítás: “bűnözhetek annyit amennyit akarok, mert majd úgyis megváltanak, meg hát addig is, meggyónom a papnak”. Ezzel persze minden el van rendezve. Minden nap csinálok valami piszkosságot és minden nap gyónok. Akkor tiszta vagyok nem? Na ez nem más mint durva önámítás.

  De nem vitatkozni jöttem mert tudom hogy nagyon erős tud lenni az az álomvilág amiben az emberek azért élnek, hogy ne kelljen a valósággal foglalkozniuk.

  Mert ugye milyen szörnyű mikor kisgyerekeket erőszakolnak meg, ölnek meg, amikor családokat irtanak ki, amikor egyesek szándékosan rosszat akarnak másoknak? Én elhiszem hogy ezeket valaki nem bírja és elvonul egy mások által teremtett világba ahol jól érzi magát.

 2. másik dantes says:

  Sir Archibald Lohengrin— nem is tudtam, hogy fénykép is készült Jézusról.Ez új számomra. Biztos valami helyi kóser fényképészhez ugrott be, hogy kéne kép az iwiw-re :)

 3. joci says:

  Ki volt az erősebb a pókmber vagy a tarzan?

 4. másik dantes: Ajánlom csak egyszer olvasd el legalább két fordításban, akkor talán hitelesebb lesz a szöveged. Így, hogy egyszer sem olvastad, kicsit gyengék a soraid. Én sem vitatkozom a Mein Kampf-ról, mert nem olvastam (egyébként tervezem, mert része az egyetemes kultúrának). Hülyeségeket beszélni könnyű, de a te mostani eseted nem a Bibliát járatta le…
  További szép napot!

 5. Török András says:

  Kedves másik dantes!

  A Biblia tanításában nem kötelező hinni. Arról is lehet diskurálni, hogy miként állt elő – kik írták, mikor, milyen céllal, ill. hogyan változott a szövege.
  De ha már ezt tesszük, tegyük fair módon.
  1. Az, hogy a bibliai szöveg változott-e, nem a zsinatokról terjengő képzelgések alapján állapítható meg, hanem a fennmaradt, ókori szövegek összevetése alapján. (Ha azt mondom, hogy a Himnuszt többször átírták, be kell mutatnom az eredetit, meg a változatot is. Egyébként a levegőbe beszélek.)
  Itt két érdekességet röviden. Az Ószövetséget sokáig csak Kr. u. 9-10. századi másolatokból ismertük (mármint a héber eredetit). Mivel a könyvek egészen biztosan a Kr. előtti időkben keletkeztek, a héber szöveget vizsgáló tudósok nagyon bizalmatlanok voltak a szövegekkel szemben. Ennyi idő alatt nyilván sokat változott – gondolták (a felvilágosodás óta a bibliatudósok bármivel vádolhatóak, csak elfogultsággal nem – aki nem hiszi, olvasson el tőlük vmit). Aztán 1947-ben, Qumránban felfedeztek egy csomó ószövetségi tekercset a Kr. előtti 2-1. századból. A legtöbb tekercs hiányos ugyan, de pl. Ézsaiás könyve teljes egészében megmaradt. Az eredmény: a szöveghagyományozás közel 1000 éve alatt csak a helyesírás változott némiképp… Még ma is rengeteg tudományos (!) elmélet van arról, hogy miként állt elő az Ószövetség, de a Kr.u. “zsinatos” szövegváltoztatásokon minden komoly tudós harsányan röhögne.
  Az Újszövetség iratai nagyságrendekkel nagyobb példányszámban maradtak fenn (több ezerre rúg a számuk!), mint bármilyen ókori irat, ráadásul már az 1. századból is vannak papirusz-töredékeink, a 3-4 századból pedig már teljes kódexeink is. (Összehasonlításképpen: Platónt Kr. u. 13. századi másolatokból ismerjük, mégsem kételkedik senki a hitelességükben). A münsteri egyetem vaskos kötetekben adta ki az összes (!) papirusz és kódex fényképét(a legrégebbi online is elérhető). A bibliafordítások pedig az ókori forrásokat gondozó münsteri (ill. egy amerikai) egyetem által kiadott, görög Újszövetség alapján készülek, amelyekben sorra fel vannak tüntetve a lehetséges szövegvariánsok. Az eredmény: a szövegek értelmét lényegesen megváltoztató eltérések gyakorlatilag nincsenek: a szórenden és a kötőszavakon kívül szinte semmi sem változott. Az eltérések pedig végképp nem köthetőek semmilyen zsinathoz, meg papokhoz, hiszen a legtöbb másolat jóval az első zsinatok előttről származik.

  2. Nem a zsinatok válogatták meg a bibliai iratokat, és nem ők szabták át, hanem az eretnekek próbálták (így Marcion a 2. században, aki elvetette az Ószövetséget, és “ki akarta vágni” az ószövetségi idézeteket az Újszövetségből). Erre reagálva szedték ujjbegyre lassanként azon szent iratok listáját, amelyeket a keresztény gyülekezetekben mindenhol régóta használnak, és ihletettnek fogadnak el. Ismétlem: Nem a zsinatokon döntötték el, hogy mit használjanak a gyülekezetekben, hanem a gyülekezetek gyakorlata alapján állították össze az iratok listáját! A vitás esetekben inkább bevették a vitatott könyvet (Péter 2. és 3. levelét, A zsidókhoz írt levelet, János jelenéseit stb.), minthogy kihagyták volna. A kimaradt könyvek közül is többet úgy “ajánlott irodalomként” tartottak számon (Didakhé, Hermász pásztora). Nem üldözték, és nem égették el az apokrif könyveket sem, de nyilván nem is vették be azokat az iratokat, amlyek Jézus élete után legalább 200, de akár 400 évvel később íródtak, azt állítva, hogy ők tudják csak igazán, mit tanított Jézus… Azért az akkoriak sem voltak hülyék, és csak azokkal az iratokkal foglalkoztak, amelyek Jézus tanítványaihoz, ill. a tanítványok közvetlen tanítványaihoz köthetőek voltak.

  3. A nagy zsinatok idejére (a legelső is a 4. századig váratott magára!) már mindenfelé jól ismerték a Szentírást. Egy jottányit is átírni olyan lett volna, mintha hétfőn a Parlamentben átírnák a Himnuszt. Az azért mindenkinek feltűnne.
  Igaz, hogy miután államvallássá vált a kereszténység, a tanok körül hatalmi harcok folytak. Így például Nagy Konstantin is alaposan belefolyt a Kr. kettős természetéről szóló tan ügyébe (a Szentháromságtan alapja): hol az egyik, hol a másik oldalt támogatta. De figyelem: Nem a Szentírás szövegéről, hanem a szöveg értelmezéséről folyt a vita. Konstantint pedig nem érdekelte a teológia, csak az, hogy megszűnjön a vita, bármi is lesz az eredmény. Féltette a birodalom új szellemi alapját, az általa államvallásnak nyilvánított kereszténység egységét – s így a birodalom egységét. A teológusok vitatkoztak, és mindenki kitartott a véleménye mellett, vállalva, hogy Konstantin száműzi, aztán meg visszahívja őket. Ők tehát nem szabták senki hatalmi érdekeihez a véleményüket (végképp nem a Biblia szövegét!), hanem az igazságot keresték. A Szentháromság-tannal kapcsolatban pedig végül meg is találták, s így megnyugodhatott a császár pici szíve is.

  Bocsánat, hogy hosszan írtam.

  Üdv.

  Bandi

 6. Angel says:

  Szerintem Jézus ugyanolyan halandó volt, mint bárki más ezen a világon, és az egész Biblia is, csak egy mesekönyv…
  Minden népnek meg van a maga istene, hite és bibliája. Ez az egész csak egy elferdített történet vagy a történelem elferdítése.
  Ezt az egészet a katolikus egyház találta ki, hogy ne uralkodjon el még nagyobb káosz ebben a világban. Mert a népet mindennel be lehet etetni, mint most is. A média nagy úr. Én a TERMÉSZET EREJÉBEN hiszek. :D

 7. Takács Sándor says:

  Amikről nem esik szó Jézus kapcsán.2015.04.30.
  Jézus jelenség és tényalapú valóság.

  Lássuk a kezdetet az Újtestamentum születését, amit isz. 3-4századában készítettek.
  Tehát Jézus halála után vagyis már azok sem éltek akik tanítványai voltak.
  Amíg a Biblia szerint Isten írásba adta a tízparancsolatot kőtáblán, Jézus semmilyen írásos hagyatékot nem készített. Pedig gyakran hivatkozott a „Megvagyon írva”törvényekre.
  Erre alapozódtak a Jézusi tanítások is következésképp tudhatta milyen ereje van az írásnak.
  Még Júdásnak is találtak írásos tekercseit. Jézus amikor a tanítványainak meghagyta, hogy
  „Tegyetek tanítványokká minden népet” tudhatta volna hogy a leghatékonyabb az írás.

  Szinte szájhagyomány alapján készült az Új Testamentom, különösen a Jézusról szóló események. Ezek így csak részben fogadhatók el tényalap nélküliek.
  Lássuk csírájában az eseményeket Lukács 1. 26.vers. „A hatodik hónapban pedig elkülde-ték Gábriel angyal Istentől…egy szüzhöz…” 31.vers „És ímé fogansz a te méhedben és szülsz fiat és nevezd… JÉZUSNAK.” 35.vers „ …Szent Lélek száll te reád… a mi születik is szentnek hivatik, Isten fiának.” Tehát nem Istennek hivatik hanem csak szentnek.
  A tizenkettedik hónapban karácsony ünnepén koraszülött lett volna, amit egy fertőzött jászol után inkubátor nélkül nem élt volna túl.
  Itt is csúsztatás van ami a hitelképességet csorbítja.
  De vérségi kapcsolat nincs Isten és Jézus között, még annyi sem mint Ádám és Isten közt, ahol Isten Ádám orrába lehelt. Mária esetében egy küldött szentlélek szállta meg Máriát ami a Biblia szerint megtermékenyítette. De egy Lélek még ha Szent is, nem ivarsejt csak gondolat amit kilehet mondani le lehet írni és nem képes önálló cselekedetre vagy női petesejtel egyesülni és szaporodni. De még ha ezt a valótlanságot el is fogadtatják egy mondva csinált/Jólli- jokerrel, hogy Isten akarata/, ez akkor sem Isteni vérkapcsolat.
  Sőt Jézus nem is találkozott első általa mondott Atyjával /aki inkább keresztapa/ Istennel. A valódi mostoha apja második mostoha apja József nevelte fel, mint adoptált gyermeket.
  Az is furcsa erkölcsről tanúskodik, hogy József tudta nélkül szállja meg Szentlélek Máriát.
  Mint említve volt szentléleknek pedig nem lehetett Isteni ivarsejtje, vagy netán volna klónozott szentlélek.
  Ezek tagadhatatlan Biblia alapú tények igen zavaros valótlan tényalap nélküliek.

  Rátérve a Jézusi cselekedetekre elfogadható hogy értelmes jó kifejező képességgel rendelkezett és a jóakaratra nevelés volt élet célja.
  Mindez mellett olyan dilemmákról van Bibliai leirás ami nem vall egy Isteni sarj kifogástalan elméjére. Pl Máté ev. 12.r. 47-48.versben „…Imé a te anyád és testvéreid…szólni akarnak veled 48. Ő pedig- monda Kicsoda az én anyám és kik az én testvéreim! 49.v. És kinyújtván kezét az ő tanítványaira: Imé az én anyám és az én testvéreim!”
  Vagy soha nem tett semmit vagy egyetlen szóval nem szabadkozott a szolgaság, a rabszolgaság ellen pedig tudta hogy „ ez létezik” példabeszédében Máté ev. 13.r. 27.v. „Egy gazda szolgái pedig előállván, mondának neki…erre példabeszéd” 33.versig.”
  Másik Jézusi példabeszéd Máté ev. 12.r. 40.vers „Mert a miképen Jónás három éjjel és három napvolt a czethal gyomrában”Ez fizikai lehetetlenség Jézus a Biblia Jónás pr.1.r.15.v és 2.r. 11v. ből vette a valótlan idézetet. Jézus is a valótlan Bibliai idézetek áldozata. De további valótlanság az is, hogy mínusz 180Cºnál hidegebb világűrben 1 hét alatt világteremtés lehetett, vagy ha 200nn/óra csapadék mellett is csak 200méter tengerszint növekedés volt 40 nap alatt, mégis az 5100méter magas Ararát lánchegyre fel akadhatott a Nóé bárkája.
  Jézus az ilyen tévhiteket továbbította mert képzettsége lehetősége nem volt ezeket ellen-őrízni. Egy valós Isten a valós fiát kioktatta volna a tévhitekben.

  Azok szintén tényalap nélküli állítások, hogy Jézus vizen járt, Sátánnal találkozott,Lukács Ev. 4.r. 5. verst-8.versig Jézust„…felvivén az ördög egy nagy magas hegyre, megmutatá néki e föld minden országait…neked adom mindezt… ha te engem imádsz…” Jézus nem azt mondja erre, hogy messze a látóhatáron túl a föld másik oldalán levő országok nem láthatók, hova beszélsz lehetetlent akarsz mutatni, mert Jézus sem tudta, hogy a föld gömb alaku. Válasza annyi „…távozz tőlem sátán; mert meg van írva: Az Urat a te Istenedet imádd és csak néki szolgálj.” Ebbe a részben is lehetetlenséget tartalmaz a Biblia mint sok-sok más helyen. /Ugyanígy a Sátán is csak fantom lény./
  Majd negyvennapi nem evett a pusztában /Ugyan így negyven nap van Mózes eseténél a Hóreb hegyen Mózes V. 9.r. 9.vers ráadásul
  „…negyven nap és negyven éjjel; kenyeret nem ettem sem vizet nem ittam vala.” mindez kéngázos vulkánon,utána két kőtáblával lebotorkált a hegyről, majd még egyszer meg ismételte mert szét törte az arany borjú bálványon a kőtáblákat.
  De negyven napig esett az eső az özönvíz históriában is. Pedig 200mm/órás zápor eső után is csak kb. 200méter tengerszint emelkedést eredményezett volna. Ez pedig az akkori 5100méter Ararát hegy lábait mosta volna. Hihetők ezek? Bizony nem!
  A Jézusi csodatevések is tények nélküli állitások mert a Bibliai leírás nem tényeket bizonyít hanem csak azt, hogy valakik leírtak valamit szájhagyományok alapján mint a regényekben a fantázia határtalan .A közmondás szerint is „Messziről jött ember mondhat bármit.”
  Az a Jézusi intelem viszont nem kíván különösebb igazolást hogy „Atyátoknak sem hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok aki a mennyben van.”Máté ev. 23. 9. vers. A papok mégis így szólítatják magukat és így lekezelően a fiatal pap a nagyapját is úgy kezeli.
  A Biblia szerint ezt betartani és úgy élni ez inkább ok lenne boldogság érzéshez.
  Egyébként a Jézusi tanításokkal ellentétes a haragra gerjedés és korbáccsal kiűzni a kufárokat a templomból. Lett volna ideje Jézusnak átgondolni teteit amíg kötélből korbácsot font mert elég időigényes egy korbácskészítés.
  Úgy látszik Jézus nem olvasta a Prédikátor könyve 7.r. 9.vers
  „Ne légy hírtelen a lelkedben a haragra; mert a harag a bolondok kebelében nyugszik.”
  A mai törvények alapján nem-e hasonló súlyos büntetést kapna egy ember ha Rómában a székesegyházban minden szobrot keresztet „/Úgy mint Mózes” összetőrte az aranyborjút./ Valójában ez volt Jézus bűne is.
  . Ez volt a keresztre feszítés oka. Egy Isten fia nem az emberi bűnök megváltásáért ment a templomba korbáccsal rendet tenni. Az akkori egyházfők botrányként kezelték a templomban korbáccsal a bent lévő pénzváltók kiűzését. Az egyházak műve, hogy egy templomi vétség helyett BŰNMEGVÁLTÁST fabrikált a vétségből és ártatlan mártírt csinált Jézusból.
  Volt már látható filmben példa /ami hatékonyabb mint egy könyv/, hogy egy csalóból
  sztárt csinált a sajtó és az igazi egy repülőből embereket kimentő hőst majdnem börtönbe zártak. Hasonlóan a hitéletben is Jézusból / az akkori főpapok szerint templomi zavart okozó/ egyénből a későbbi egyházfők sztárt csináltak azzal, hogy átminősítették emberi bűnök megváltójának. Tény, hogy bűnnel /korbácsolással/ nem lehet mások bűneit eltöröltetni. Az is különös, hogy Jézus korbácsot készít János ev.2.r. 15vers „És kötélből ostort csinálván, kiűzé mindnyájokat a templomból…” .Tehát kötélből ostor készítés viszonylag időigényes tevékenység és még nem Isten fia, hanem józan embernek is lett volna ezalatt az idő alatt higgadtabb megfontolásra lehetősége, hogy templomban mégsem szabadna botrányokozást elkövetni. Szóval nem Isten fiához méltóan cselekedett. Apróság de rázós téma.
  A mai törvények alapján nem-e hasonló súlyos büntetést kapna egy ember ha Rómában vagy egy székesegyházban minden szobrot keresztet össze törne. Hivatkozva az Isteni tízparancsolat első parancsának megszegésére. „Úgy mint Mózes” össze törte az aranyborjút. Hasonló volt Jézus bűne is.
  Ez volt a keresztre feszítés oka. Nem az emberi bűnök megváltásáért ment a templomba rendet tenni. Az egyházak műve volt, hogy egy templomi vétség helyett BŰNMEGVÁLTÁST fabrikált. és ártatlan mártírt csinált Jézusból.
  Volt már látható filmben példa /ami hatékonyabb mint egy könyv/, hogy egy csalóból
  sztárt csinált a sajtó és az igazi egy repülőből embereket kimentő hőst majdnem börtönbe zártak. Hasonlóan a hitéletben is Jézusból / az akkori főpapok szerint templomi zavart okozó/ egyénből a későbbi egyházfők sztárt csináltak azzal, hogy átminősítették emberi bűnök megváltójának. Tény, hogy bűnnel /korbácsolással/ nem lehet mások bűneit eltöröltetni. Az is kérdés lehet, hogy Jézus már eleve vitt magával korbácsot? Kétséges, hogy a templomban árusoknál lett volna. Apróság de rázós téma.
  Feltehető a kérdés ha valóban bűn megváltás lett volna célja Jézusnak, miért egy úgymond garázdaságnak mondható tettel váltotta ki Jézus a saját kivégzésének okát.
  Egy Isten fiának akitől tanulhat a világ nem-e egy szolidabb ártatlanabb megoldás lett volna célszerűbb és nem 33évesen hanem meghalni hanem 3-4 év helyett tízszer annyi ideig végezhette volna térítő munkáit. Vagyis sokkal később egy valóban ártatlan módot lehetett volna kitalálni, hisz tudása lehetett volna hozzá a Biblia szerint Isten fia volt
  Volt már látható filmben példa /ami hatékonyabb mint egy könyv/, hogy egy csalóból sztárt csinált a sajtó és az igazi egy repülőből embereket kimentő hőst majdnem börtönbe zártak. Hasonlóan a hitéletben is Jézusból / az akkori főpapok szerint templomi zavart okozó/ egyénből a későbbi egyházfők sztárt csináltak azzal, hogy átminősítették emberi bűnök megváltójának. Tény, hogy bűnnel /korbácsolással/ nem lehet mások bűneit eltöröltetni.
  Ide tartozónak mondható, hogy az egyház azt az eszközt mely Jézus kínhalát okozta szenté avanzsálta, ugyanakkor Jézus 2ezer évnél régebb óta sem lett szent. Pedig Gabriel Arkangyal is meg jövendölte Máriának,” hogy ami születik is szentnek hívatik.” Lukács Ev. 1. 35.vers szerint. Vagyis nem Istennek csak szentnek hívatik.
  A keresztről még annyit, hogy egyik önkényúralmi jelkép sem volt olyan közvetlen gyilkos eszköz mint a kereszt. És az akkori népességhez képes a kereszt égisze alatti háborúkban hasonló tömegvérengzések voltak mint a többi önkény uralmi jelkép alatt de a többi jelkép nem volt közvetlen gyilok eszköz. ami azért nem mentesíti a többit sem a stigma alól.
  Fontos közismert tény, hogy az „Üdvözlégy mária „ ban Istennek szent anyja van beépítve. Ez szerint Jézus Istenné van előléptetve vagyis új Isten teremtés történt emberek által, mint Mózes I.k. 2.r. 4.versben van először Istennek rangra emelése „Mikor az Úr Isten a földet és az eget teremté.” Ez edlőtt csak Isten megnevezések voltak de ez után mindig Úr Isten megszólítás van folytatásban.
  Nos ha ember rangra emelhet egy mindenhatót ez azt a következtetést vonja maga után, hogy magát az Isten jelenséget is ember terjesztette. Csak magasabb rangúak végzik a tisztségre emelést így Mózes a tevőleges vaki magát az Isten lényét is megalkotta. Ezért van az, hogy a Biblia első n6 lapján egymást érik a nagy megtévesztések, tévedések dilemmák és öncáfolatok amit valós Isten nem adott volna hagyatékba.
  Másik tény, hogy sem az Ó Testamentum -bani világteremtésnél sem a Kain és Ábel áldozati problémáinál nem voltak sem ott a Bibliaírók mint szemtanúk. Csak szájhagyományok és látomások / amik lehettek ibokafa termés kábító fogyasztás/és álmok a Biblia alapjai tények helyett. Mindjárt a kezdetekben a teremtés históriájából látszik, hogy Ó kori emberek írták, mert valós Isten tudta volna, hogy a világűr hidege mínusz 180ºC foknál hidegebb a föld megléte előtt is a jelenlegi mérhető tények szerint is. Ez az első nap lefagyasztott volna vizet növényeket minden élőlényt. A Bibliaírók akkor még ezt nem tudhatták mégis erre épül a valláshit teljes terjedelmében.
  Így a nem hiteles Biblia miatt Jézus is félrevezetések áldozata volt. És, hogy „Az Istent soha senki nem látta…” ezt a János ev. 1.r. megerősíti.

  Az egyházaknak mindig meg volt az eszköze mind máig, hogy magasztaljon vagy egyszerű tárgyakat keresztet stb. ill halott test részeket ereklye rangra emeljen valótlanságot elhitessen a magasztalással az egyházi tized dézsmáért. Ilyen a gyilkos kereszt szentnek minősítése is.
  Sajnálatos, hogy diplomás emberek is hasonlóan mint az egyszerű félrevezethető emberek szinte becsukott szemmel kritika nélkül befogadják mindazt amit ellenkezik képesítésük alapján az egzakt tudományok és a realista fogalmak szerint hivatásuk lenne. Pedig elég volna csak a Biblia első 7 lapját alapos elemzéssel ellenőrizni, és csírájában kivesézni hogy mi fogadható el és mi téves mik a dilemmák és mi az emberi érték amit ma felhasználnak a téveszmék hitelesítésére.
  Remélem ezekkel még nem lett túl lépve a szólásszabadság, és a közérdeknek javára való szolgálat történt
  Mind ez mellett tisztelet és elismerés közlök az igazi emberség a jó erkölcsre nevelés és igaz történelmi tényekért. De a tényeket is el kell ismerni a tények nem hazudnak
  Nem megbántás volt a célom csak realista módon az igazságokat tényekkel igazolni, a szabad szólás jegyében.
  Takács Sándor email:[email protected]
  A leírás a Biblia változás nélküli idézetei és a ma már közismert tudományok tényei alapján készült.

 8. Tearose says:

  Üdv, eggyel fölöttem!
  Egyvalamiben azért csak kijavítanálak: A “hatodik hónap” az Erzsébet várandósságának hatodik hónapja,(Lk1:24-27) és Jézus születésének sincs meghatározott ideje (ergo a karácsony felejtős, lásd Lk2:8, a pásztorok a szabadban vannak, ismerni kell hozzá a korabeli éghajlatot és legeltetési szokásokat). Ha már “tényekkel” szeretnél operálni, legalább a forrást ismernéd.

 9. Racz sandor says:

  Üdv.jèzus tudomásom szerint nem alapitott egyházat ,nem volt bálvány imádo .(hejette megtettèk szt mások az ö nevère hivatkozva.vajon mèrt? Válasz a pènz szentsègèben van ès abban is lessz (mindörökkè.Engem az egyház fogalma undorit hisz lehet egy felsöbb energia de ez mèg a jövö titka.nem a multba kène keresni a választ.Ha valakinek hát jèzusnak ismerni kellett volna a korábbi biblia változatoat ,de valoszinü öt ez nem èrdekelte inkább álmodozott egy tiszta szebb világárol .ami meg is èrthetö egy leigázott nèp gyermeke kènt.am ugy tudom mária herodes király cselèggye volt gyermekeherodes (kiralyè igy királyi vèr sajnos a született jèzusnak csak büntudatot hozott hisz miatta leötek minden 3 èvesnèl fiatalabb csecsemöt .hát csoda hogy mi vezèrelte kèsöbb èlet filozofiáját ez megèr egy Áldozatot is a büntudat gfejèben( üdv csak 1 okoskodo voltam .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to Top ↑

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ. A honlapra látogatva beleegyezel alkalmazásukba. További információ.

A süti (cookie) egy kis adatcsomag, amely jó pár online szolgáltatás működéséhez elengedhetetlen. Ennek segítségével jegyzi meg például a szájt az előző hozzászólásod során használt nicknevedet (és így adataidat nem kell újra beírnod), de a sütik révén számlál látogatókat a Google Analytics szolgáltatása is. A sütiket bármikor törölheted gépedről, vagy beállíthatod a tiltásukat. Így persze a szájt működése nem lesz teljes értékű. Az Elfogadom gombra kattintva hozzájárulsz a sütik alkalmazásához.

Bezárom