A román városi legendákat feldolgozó film első epizódjának szereplői – egy kis falu lakói – hivatalos küldöttségi látogatásra készülnek. Zászlók és transzparensek kifeszítve, dísztehenek előkészítve, utca felseperve, kátyúk befoltozva, körhinta előkészítve. A galambok még hiányoznak, de már ezek beszerzése is folyamatban van (igaz, végül csak szürkéket találnak).

A látogatást megelőző napon felügyelő érkezik a városba, a kisebb hibák korrigálására. Az italozásba és éneklésbe torkolló vizitet az este közepén telefon csörgése szakítja félbe, és hamarosan kiderül: a delegáció máshova látogat.

Az ellenőr, hogy mentse a helyzetet, kötelező népünnepélyt rendel el. „Mindenki a körhintára” – ordítja el magát, és a parancs alól a beteg szívű helyi városi vezető sem húzhatja ki magát.

Amikor aztán a községvezető rosszul lesz, már leállítanák a körhintát, de nem tudják, hiszen a felügyelő mindenkit felparancsolt a hintára. Kiabálni kezdenek, de senki nem hallja meg őket, aki pedig véletlenül arra jár, azt hiszi róluk, berúgtak és öncélúan hangoskodnak. Közben a telefon újra csörögni kezd, és csörög egész éjjel.

A legenda szerint a helyiek még akkor is pörögtek, amikor a konvoj másnap reggel megjelent a falu határában.

Az elgázosított disznó legendája