Meteor, sarki fény vagy ufó?

Észak-Norvégiában egy különös fényspirál tartja lázban a helyieket tegnap óta. Tudósok szerint azonban nem ufók látogatták meg a Földet, hanem az új orosz nukleáris remény, a Bulava-30 interkontinentális rakéta tesztkilövése okozta a jelenséget – írja a hvg.hu. A rakétát a K-208 Dimitrij Donszkoj tengeralattjáróról lőtték fel szerdán a reggeli órákban, a tesztet azonban a harmadik fázisban meghibásodás miatt le kellett állítani. Vélhetően ez volt a magyarázata az észak-norvég Tromso városka felett feltűnt különleges, spirál alakú fényjelenségnek. A “norvég spirál” már korábban is számos kérdésre és találgatásra adott okot: 2006-ban hasonlót láthatott  Norvégia a Kosmos-2423 műhold bajkonuri fellövésénél, illetve hasonló spirálokat már Kína felett is láttak, idézi a hvg.hu a parajelenségeket leleplező forgetomori oldalt.

UFO-show in Norway sky welcomes Obama for Nobel Prize ceremony

Norwegian authorities are investigating strange lights seen in the arctic sky. The spiraling white light was seen for several minutes on Wednesday morning. Locals say the light appeared to be bigger than the moon. The phenomenon comes a day before Obama arrives in Norway to receive his Nobel Peace Prize Award.

Terrorista-e a megalapozatlan híreket terjesztő egyetemista?

Az oroszországi Saratov városában letartóztatták Ivan Peregorodiev 22 éves orvostanhallgatót és bloggert, aki korábban arról írt blogjában, hogy egy friss boncolás szerint tüdőpestis pusztít a városban, és nem a H1N1 felel 17 lakos haláláért – írja a MedIQ. A hatóságok szerint a fiú olyan hamis információkat terjesztett, miszerint a fertőzés miatt helikopterekről szórnak fertőtlenítőszert a városra. A hallgatót végül kiengedték, de továbbra is gyanúsítják terrorizmussal kapcsolatos cselekmény elkövetéséért.

Meyer halála

A Michael Jackson halála óta “pusztító celebvész” újabb “áldozata” most a sikerszerző Stephenie Meyer. Természetesen ő is él és virul és köszöni.

Sacha Baron Cohent újra beperelték

Brüno megszemélyesítőjét és forgatókönyvíróját ezúttal egy palesztin kereskedő citálta bíróság elé, mivel az alkotás egyik jelenetében terroristavezérként hivatkoztak rá – írja a Velvet.  A férfi szerint semmi köze nincs a terroristákhoz, és állítja, becsapták, amikor azt mondták neki, hogy Cohen egy német rendező, aki Palesztináról készít dokumentumfilmet. Ráadásul Cohen David Letterman műsorában azt állította, hogy a film producerei a CIA segítségével találtak rá az „igazi terroristára”. A férfi 112 millió dollárt szeretne kapni a sérelmei miatt. (Cohen előző filmjének peres ügyeiről még itt)

Elhallgatja Sztálin rémtetteit az új orosz tankönyv

Ismét átírják az orosz tankönyveket – a nyolcvanas-kilencvenes évek óta ez szinte rendszeresnek mondható. A gorbacsovi glasznoszty megdöbbentő számokat derített fel a sztálini terrorról, ezután módosították a szovjet idők tananyagát. Most azonban megfordulni látszik a folyamat, és a “pozitív történelemírás” jegyében Moszkva megint kezdi elhallgatni Sztálin bűneit – írta a hvg.hu még a múlt héten.

Vodafone Guy

Müller Tamás esete, és az azt követő médiahájp. Avagy a fiú, aki csak dolgozni akart, mégis Magdi anyus örökébe lépett. A főszereplő nyilatkozik ügyéről a Webisztánon.

Ál-Jordan

Egy Michael Jordan hasonmás főszereplésével készült vírusvideó segítségével toboroztak nézőket egy kosárlabda meccsre, de balhé lett belőle, és a szervezőknek bocsánatot kellett kérniük.

Michael Jordan Look Alike

A Michael Jordan look alike was hired for a hoax developed by Bryon Russell and Brandt Andersen. The Michael Jordan look alike was booed http://www.sodahead.com/music/michael-jordan-look-alike-used-in-andersen-hoax-should-andersen-be-sued/question-767567/ at the Utah Flash opener when fans realized that the look alike was not the real Jordan. Bryon Russell was in on the hoax.

Pánik!

Világméretű influenza, kihaló országok, túlnépesedő Föld, génmódosított élelmiszerek, klímakatasztrófa, váratlan aszteroida – egy is elég, hogy halálra aggódjuk magunkat. Simon Briscoe és Hugh Aldersey-Williams nemrég magyarul is megjelent Pánikológia című könyvében 40 témát jár körül, amely időről időre, mint súlyos veszélyforrás tűnik fel az újságok szalagcímeiben. A Népszabadság interjút készített a szerzővel.

Hamis a Cár?

A mozikban sikeresen játszott, A Cár című film komoly vitát keltett Oroszországban, elsősorban a vallási vezetők és a történészek bírálták az alkotást, miközben a Kreml arra biztatja a történészeket, hogy a hazafias büszkeséget erősítsék az országban – írta a brit Telegraph. Ugyanakkor a film rendezője azt állítja, hogy csak a töredékét mutatta be annak a vérfürdőnek, amit a történészek IV. Ivánnak tulajdonítanak.

297

Az AirTran Airways 297-es járata mögötti spekulációk, melyek a mai napig lázban tartják Amerikát, itt és itt.

Fotó: pexels.com

Ha fontos számodra a kamuhírek elleni harc, támogasd a munkám havonta egy kávé, egy magazin vagy egy könyv árával.