56 tetovált csillag az arcon

A hét elején bukkant fel az a videóval illusztrált hír, miszerint egy tizennyolc éves belga lány, Kimberley Vlaminck három darab csillagot szeretett volna tetováltatni az arcára, amiből végül, mivel volt egy kis félreértés közte és a tetoválóművész között, ötvenhat lett. A hír bejárta a világsajtót, péntekre azonban megjelentek az első hírek, miszerint átverésről van szó. Egy holland blog szerint nemcsak az a gyanús, hogy a lány mindössze egy rádiós interjút volt hajlandó adni, hanem az is, hogy a neten megjelent egy Kimberlizer nevű oldal, ahol saját arcunkra is csillagokat rakhatunk. Ennek az oldalnak a készítője pedig az az MNM nevű ügynökség, amelynek a logója egy csillag.

Romantikus nemzetképünk hőse, Dugovics Titusz

A Múlt-kor találta meg Szőcs Tibor Hadtörténelmi Közleményekben publikált írását, melyben a szerző a Dugovics-legenda különböző rétegeit vizsgálta meg. A hagyomány szerint Dugovics Titusz 1456. július 21-én vált az önfeláldozó magyar hősiesség jelképévé, amikor Nándorfehérvár falainál magával rántott egy törököt. Hogy mi az igazság? Kattints a Múlt-kor zanzájára!

Egyedi fotók az Air France katasztrófájáról

Újra terjed az a körlevél, melyben egy repülőszerencsetlenség képeit láthatjuk, méghozzá állítólag a közelmúltban lezuhant Air France-ét. A levélben még a kamera típusát is megjelölik, hogy mindez a hitelesség érzetének növelése érdekében, vagy azért törtlénik, hogy lássuk, ez egy mennyire strapabíró kis gép, talán sosem tudjuk meg. Egy biztos: a képeket a Lost című sorozatból vágták ki.

Merras listája

Miyazaki Jun megunta, hogy az AdSense-en keresztül olyan hirdetések jelentek meg oldalán, “amik valamilyen mobiltartalom-letöltő szolgáltatásra vezetnek – rafináltan, mert vagy játékot hirdetnek, vagy iPhone / Asus EEE nyerési lehetőséggel kecsegtetnek, amikre persze sokan kattintanak”. Merras úgy véli, fontos, hogy látogatóinak ne mutasson olyan reklámot, amire aztán azok ráfizethetnek. Ezért aztán ezekből az oldalakból listát készített, és szűrni kezdte őket.

Castro fiát csőbe húzták

Egy Amerikában élő emigráns azt állítja, hogy – magát egy 27 éves, kolumbiai sportújságírónőnek kiadva – szoros internetes kapcsolatba került a kubai ex-vezér, Fidel Castro fiával. A kapcsolat 8 hónapon át tartott, melynek során a kis Castro több dolgot is megosztott mindennapi életéből, államtitkok azonban nem szivárogtak ki, írja a BBC.

A könyvillatú spray legendája

Tényleg van olyan dezodor, amelytől papírszaga lesz az elektronikus könyveknek? Az ITcafé válasza egy Könyvesblogon és Könyvkolónián megjelent cikkre.

Ahmadinezsád emberei menni Photoshop-tanfolyam

A jelenlegi elnök, Ahmadinezsád mellett is tüntettek – legalábbis egy fotó szerint, melyről azonban egy iráni fotós kiderítette, hogy manipulálták, a kép egyes részein ugyanis ugyanazok az emberek szerepelnek – írta a hvg.hu.

Az igazság Roswellről

A BBC – nem tudom, milyen aktualitás kapcsán előszedett – helyszíni riportja ufó-ügyben.

Marketing és PR a közösségi oldalakon keresztül

Szeretik, mert ingyenes. De tényleg az? És az a rengeteg idő és erőforrás, amibe egy ilyen stratégia kidolgozása és kivitelezése kerül? Remek cikkgyűjtemény hitekről és tévhitekről.

A válság és az öngyilkosság kapcsolata

Néhány nyilvánosságra került öngyilkossági kísérlet is elegendő volt ahhoz, hogy felelevenedjenek a válságra önpusztító módon reagáló magyarságról alkotott klisék – olvasható az új HVG-ben.

Meghökkentő planktonformációt talált egy műhold

A NASA egyik szatelitje rögzítette a Csendes-óceán két nagy áramlatának találkozását ábrázoló felvételt, melyen lélegezetállító színekben pompázó, óriási kiterjedésű planktontelep látható – írta a hvg.hu.

(Itt követheted az Urbanlegends.hu-t a twitteren.)

Fotó: fortepan.hu

Ha fontos számodra a kamuhírek elleni harc, támogasd a munkám havonta egy kávé, egy magazin vagy egy könyv árával.