“Egy 100 méteres lyuk elnyelt 2 tinit és számos lakóházat Péntek reggel Guatemala-ban. A lyuk a gyakori esőzés és egy valószínű felszín alatti folyó által lett vályva. A 20 méter átmérőjű mélyedés tömény bűzt áraszt és olyan erős a földalatti víz csobogása, hogy beleremeg a föld. Szakértők attól tartanak, hogy tovább szélesedhet, vagy újabb lyukak keletkezhetnek.”

guatemala city hole 1

guatemala city hole 2

guatemala city hole 3

A katasztrófa a CNN híradása szerint február végén történt Guatemalában; a tragédiában egy 15 illetve 18 éves testvérpár és 53 éves édesapjuk halt meg. A gyermekek holttestét rögtön az eset után megtalálták, Domingo Soyosét azonban csak egy nappal később. Mivel a lyuk környéke instabil volt, a hatóságoknak csaknem ezer embert kellett kiköltöztetniük otthonaikból.

A YouTube-on egy videót is találtam az esetről:

underground ufo tunel in guatemala ?

GUATEMALA CITY -February 23, 2007- Emergency crews Saturday found a third body in a 330-foot-deep sinkhole that had swallowed a dozen homes and forced the evacuation of nearly 1,000 people in a crowded Guatemala City neighborhood. The body of Domingo Soyos, 53, was carried out of the enormous fissure and identified by family members, medical crews said.

Massive Guatemala Sinkhole Kills 2 Teens
3rd Body Found in Guatemala Sinkhole
Wikinews: Broken stormwater drain led to Guatemala sinkhole

Ha fontos számodra a kamuhírek elleni harc, támogasd a munkám havonta egy kávé, egy magazin vagy egy könyv árával.